Aktualijos

RUDENS GERYBĖS

Už lango ruduo. Medžiai meta savo lapus ir ruošiasi žiemos miegui, paukščiai skrenda į šiltus kraštus. Jau pamiršome vasaros kaitrą, pievų margumą, miškožalumą. Dangumi plaukia žemi, pilki debesys, žemę merkia įkyrūs lietūs, retai bešvysteli saulės spindulys. Liūdnas laikas...
Tačiau ruduo ne tik darganos, bet ir siautulingų mugių, kermošių ir pasididžiavimo savo darbo vaisiais laikas. Didžiulėse pintinėse renkame vasarą užaugintas gėrybes. Be jų būtų sunku išgyventi ilgą ir šaltą žiemą. Aplink pilna gamtos grožybių bei gėrybių: randame ąžuolo gilių, kaštonų, įvairiaspalvių lapų, keistų formų daržovių. Tai įkvepia kūrybai. Norisi piešti, kurti kompozicijas ar kitus gražius darbelius ir puošti jais savo namus.
Technologijų mokytojos Rimos Brozovskajos pasiūlymas – gimnaziją vieną savaitę paversti rudens gėrybių ir grožybių parku. Spalio 2- 8 dienomis buvo organizuota paroda – konkursas „Rudens gėrybės“. Tikslas – ugdyti kūrybiškumą, turiningai praleisti laisvalaikį, papuošti gimnaziją. Dalyviai – visa gimnazijos bendruomenė. Kiekvienas galėjo pateikti darbą individualiai, grupėmis ar kurti su klasės draugais. Kūrybinį darbą buvo galima gaminti iš įvairių rudens gėrybių bei gamtos grožybių. Gimnazijos fojė papuošė gražūs, originalūs darbai.
Parodos – konkurso darbams įvertinti buvo sudaryta komisija. Išrinkti gražiausius gana sudėtinga, nes kiekvienas darbas originalus.
1 – 4 klasių mokinių tarpe I- ąsias vietas užėmė 1b klasės mokinė Kotryna Ulbinaitė ( darbas „Draugystė“) ir 3 b klasės mokinė Erika Kasiukevič („Miško ežiukas “).
II –ją vietą užėmė 2 klasės mokinys Rolandas Kurkulionis ( darbas „Čipolinė“).
III – ą ja vieta pasidalino net trys mokiniai: 4 b klasės mokinė Eva Chorlinskaja („Vestuvės“),
4 a klasės mokinės Skaistė Sliževskytė ir Agnė Žymantas („Ežiukai miške“).
Tarp 5 – 8 klasių mokinių I – ąją vietą užėmė 5 a klasės mokinė Liveta Paškevič („Vėžlys“), II – ąją vietą – 6b klasės mokinė Elizabeta Paškelevič („Naminis šuniukas“).
III – ąją vietą užėmė 6 a klasės mokiniai, kurie paruošė kompoziciją „Dėdė Rudenėlis“.
Tarp I – IV gimnazinių klasių I- ąją vietą užėmė I G klasės mokinė Veronika Kaziukonytė („Pingvinų vestuvės“).
Nugalėtojams ir visiems dalyviams įteiktos padėkos .
Tikiuosi, kad šią tradiciją gimnazijoje tęsime toliau. Juk kūryba kiekvieną dieną paverčia švente.

Rima Brozovskaja, technologijų mokytoja

{rudens_gerybes}