Aktualijos

IŠVYKA Į AMBASADĄ

Tik prasidėjus pirmam žiemos mėnesiui, II-IVG klasių mokiniai dalyvavome netradicinėje anglų kalbos pamokoje, kuri vyko Amerikos ambasadoje. Į Vilnių vykome su anglų kalbos mokytoja Emilija Zuziene. Tai buvo lyg ir atsakomasis vizitas, nes spalio mėnesį mūsų gimnazijoje lankėsi Fenghua Wang, Amerikos Regiono informacinio centro vadovė, kuri papasakojo apie savo darbą bei sunkumus, su kuriais susidūrė siekdama mokslo aukštumų Kinijoje, nes pati yra kilusi iš Kinijos.
Vizito ambasadoje metu mes plačiau sužinojome apie JAV ambasados veiklą, jų projektus ir įvairius konkursus, vykstančius Lietuvoje. Mums pasakojo, jog aktyviai dalyvaujant įvairiose veiklose, galima laimėti nemokamą išvyką į Ameriką. Tai mus sudomino ir įkvėpė naujiems darbams.
Trumpai susipažinome su Amerikos kultūra, šventėmis, įžymiais politikos veikėjais bei rašytojais. Apžiūrėjome nemažą biblioteką, kurioje daug knygų, spausdintų JAV. Šioje bibliotekoje galima rasti literatūros įvairiomis temomis: nuo pasakų iki verslo ar politikos žinynų, yra net labai brangiai kainuojančių knygų, įvairių filmų įrašų.
Laikas tikrai neprailgo. Ši netradicinė pamoka – išvyka išties įdomi ir įspūdinga. Ačiū Aleksandrui Balčiūnui, mus šiltai sutikusiam ir globojusiam JAV ambasados bibliotekoje. Dėkojame ir anglų kalbos mokytojai Emilijai Zuzienei už puikią pamoką.

Sabina Kucevič, IIIG klasės gimnazistė

{ambasada}