Aktualijos

PROGRAMA

Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje sausio 28 dieną pradėta įgyvendinti prevencinė programa „Gyvai“. Programoje dalyvauja 15 6b klasės mokinių.
„Gyvai“ - mokyklinė tabako, alkoholio ir narkotikų vartojimo prevencijos programa, skirta 12-14 metų paaugliams. „Gyvai“ buvo sukurta ir sėkmingai įgyvendinta bei įvertinta septyniose Europos šalyse: Belgijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Italijoje, Austrijoje ir Švedijoje. Programa remiasi Visapusiškos socialinės įtakos modeliu: interaktyvumu, gyvenimo įgūdžių ir normatyvinių įsitikinimų integracija. „Gyvai“ sudaryta iš 12 dalių, kurių struktūra leidžia jas įgyvendinti pamokose. Daugiausia dėmesio skiriama tabako, alkoholio ir keleto kitų narkotikų vartojimo prevencijai.
6b klasės mokiniai užsiėmimų metu bus skatinami kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, priimti sprendimus, veiksmingai ir šiltai bendrauti, pažinti save, valdyti savo emocijas ir pasisemti žinių apie psichiką veikiančias aktyviąsias medžiagas.
Programoje dalyvaus ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai, kurie patobulins bendruosius tėvystės įgūdžius. Tai sustiprins santykius šeimoje, pagilins žinias apie psichiką veikiančių medžiagų žalą vaiko sveikatai.
Tikiuosi veiksmingo ir nuoširdaus 6b klasės mokinių ir jų tėvelių dalyvavimo programoje „GYVAI“!

Tatjana Babkina , vyresnioji socialinė pedagogė

{gyvai}