Aktualijos

KAZIUKO MUGĖ 2015

Šių metų kovo 4 d. mūsų gimnazijos aktų salėje šurmuliavo tradicine jau tapusi Kaziuko mugė. Kiekvienais metais pradinių klasių mokiniai su dideliu nekantrumu laukia šios šventės, kurios metu turi galimybę pristatyti savo kruopščiai padarytus darbelius ir bent akimirkai tapti tikrais prekybininkais. Mokinių darbeliai glostė akis ir džiugino mugės lankytojų širdis.
Nors mugę organizavo pradinių klasių mokiniai bei mokytojos, tačiau į salę sugužėjo beveik visi gimnazijos bendruomenės nariai. Kaip ir kiekvienais metais mugę aplankė ir mūsų mažieji draugai iš Eišiškių lopšelio – darželio „Žiburėlis“ „Bitučių“ grupės. Visi atvykusieji galėjo įsigyti rankų darbo dirbinių, įvairiausių suvenyrų, o smaližiai - paragauti įvairiausių skanėstų : spurgų, vaflių, pyragų, sausainių, kibinų. Geranoriškai savo mažosioms atžaloms padėjo ir jų tėveliai.
Džiugu, kad prekeiviai nepamiršo laikytis prekybos kultūros taisyklių ir maloniai bei mandagiai bendravo su pirkėjais. Nors atsiskaityti naująja valiuta – eurais – mūsų mažiesiems buvo dar gana sudėtinga...
Linksma muzika, puikiai nusiteikę vaikai ir suaugusieji, įvairių suvenyrų gausa sukūrė puikią šventinę atmosferą. Tikra Kaziuko mugė!

Rūta Kulpovičienė, mugės organizatorė, pradinių klasių mokytoja

{kaziukas_2015}