Aktualijos

PAMOKĖLĖ-KONCERTAS

Kovo 19 dieną mūsų gimnazijos pradinukai turėjo galimybę dalyvauti netradicinėje pamokėlėje – koncerte.
Mokytojai – muzikantas, kraštotyrininkas, kelių knygų apie Žemaitiją, Tauragės kraštą autorius Albinas Batavičius ir iliuzionistas Albinas Gudukas.
Albinas Batavičius - nepaprasto talento žmogus.Muzikantas, bandonijos virtuozas, dainininkas, aktorius, etnografas. Pamokėlės – koncerto metu išsamiai papasakojo apie lietuvių liaudies instrumentus, jų istoriją. Pradinukai sužinojo, kuo grojo piemenukai, kaip skambėjo skerdžiaus ragas, kleketas, tarškės, tabalai. Daugumą šių instrumentų vaikai matė pirmą kartą. Visus instrumentus mokiniai ir mokytojai galėjo išbandyti, pagroti kartu su žymiuoju etnografu. Nustebino ir tai, jog muzikantas Albinas pats puikiai groja visais instrumentais, net iš polietileno maišelio, žąsies plunksnos išgauna puikias melodijas...
Pamokėlės – koncerto linksmoji dalis - iliuzionisto A. Guduko pasirodymas. Stebukladarys ne tik pats parodė keletą smagių triukų, bet ant scenos kartu papokštauti kvietė ir mokinius bei mokytojas.
Puiki nuotaika, pokštai, linksmybės, dainelės ir , be abejo, smagus mielų svečių bei mokinių bendravimas paliko neišdildomų įspūdžių. Pamoka pavyko. Lauksime kitų susitikimų!

E.Kiriuškinienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

{du_albinai}