Aktualijos

PREMIJOS ĮTEIKIMAS

Kaip ir kasmet, gegužės mėnesį, į Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnaziją sugužėjo nemažas būrys garbingų svečių. 2011 m. vasario 10 dieną Lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ priėmė nutarimą: kiekvienų metų gegužės mėnesį Stanislovo Rapolionio premijos įteikimo ceremoniją organizuoti mūsų gimnazijoje, pasivadinusioje lietuvių raštijos pradininko Stanislovo Rapolionio vardu. Premijos tikslas – skatinti mokytojų, kultūros ir meno veikėjų literatūrinę veiklą, tautinį ugdymą, Pietryčių Lietuvos istorinės praeities studijavimą. Šiemet premija buvo įteikta jau 11–ą kartą.
Iškilmes pradėjome gimnazijos himnu. Direktorė Danuta Zuzo sveikindama susirinkusiuosius pasidžiaugė, jog gimnazijai didelė garbė kasmet organizuoti šias iškilmes. Gražių emocijų šventei suteikė lietuvių kalbos mokytojos metodininkės ir gimnazistų paruošta literatūrinė kompozicija „Kai kalba akmuo ir žmogus“. Smagu buvo pasiklausyti ir svečių: skaitovo Juozo Šalkausko, Aušros Liutkutės (LMTA dėstytoja, sopranas), Rolando Vilkevičiaus (solistas, baritonas) literatūrinės – muzikinės kompozicijos. Įtaigiai skambėjo tekstai apie Stanislovą Rapolionį, Martyno Mažvydo giesmės.
Šventės iniciatorius švietimo draugijos ,,Rytas” pirmininkas Algimantas Masaitis kartu su Laima Markauskiene, Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktore, paskelbė ir svarbiausią šių iškilmių momentą: Stanislovo Rapolionio premijos nominante tapo Vytauto Landsbergio fondo valdybos pirmininkė, ilgametė mūsų gimnazijos bičiulė, Pietryčių Lietuvai nusipelnęs žmogus , profesorė Gražina Landsbergienė. Buvo prisiminta daug brandžių profesorės darbų, padėkota už gražų bendradarbiavimą su šalies mokyklomis, aktyvią Vytauto Landsbergio fondo veiklą.
Nominantę sveikino į šventę atvykę Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Regioninių mokyklų skyriaus vedėjas Jonas Vasiliauskas, šio skyriaus vyriausiasis specialistas Vidmantas Vansavičius, Rytų Lietuvos mokytojų sąjungos pirmininkė Danguolė Sabienė, „Vorutos“ laikraščio steigėjas, leidėjas ir vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius, MRU docentas Gediminas Kazėnas ir kiti.

Eglė Kiriuškinienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

{rapolionis_2015}