Aktualijos

ABĖCĖLĖS ŠVENTĖ

Gimnazijoje jau tapo tradicija: pirmokai, susipažinę su visomis abėcėlės raidėmis, organizuoja “Abėcėlės” šventę. Tai bene gražiausia ir prasmingiausia pradinių klasių mokinių šventė. Šiais metais šis renginys vyko jau dešimtą kartą.
Bėgo dienos. Darbas vijo darbą. Pirmokai per lietuvių kalbos pamokas susipažino su visomis raidėmis, mokėsi skaityti ir rašyti. Mokėsi deklamuoti eilėraščius apie raides. Muzikos mokytoja J.Sinkevič išmokė gražių dainelių, šokio mokytojas E.Šeršniovas – šokį. O per dailės ir technologijų pamokas pasidarėme raidžių karūnas, piešėme ir puošėme raides.
Į “Abėcėlės” šventę pakvietėme gimnazijos administraciją, pirmokų tėvelius, pradinių klasių mokinius, būsimus gimnazijos pirmokus - Eišiškių lopšelio darželio “Žiburėlis” “Bitučių” grupės vaikučius ir auklėtojas.
Atėjo laukta diena. Susijaudinę, bet laimingi mažiausi mokinukai deklamavo eiles, vaidino, šoko ir dainavo, džiaugėsi savo pasiekimais. Bibliotekos vedėja A.M.Dailydkaitė kalbėjo apie knygelių svarbą kiekvieno vaiko gyvenime, pakvietė skaityti bibliotekos knygas, priminė taisykles, kaip naudotis knyga. Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui E.Kiriuškinienė džiaugėsi, jog pirmokai labai šaunūs, išmoko puikiai skaityti, rašyti, deklamuoti, dainuoti, įteikė saldžių dovanų. Sakė, jog skaitykloje laukia ir kitos labai gražios ir įdomios dovanos – knygos.

E.Leveckienė, A.Karklinevskaja, pirmų klasių mokytojos

{abecele}