Aktualijos

PASAULINĖS AIDS DIENOS MINĖJIMAS

Gruodžio 1- oji diena - Pasaulinė kovos su AIDS diena. Šios iniciatyvos tikslas – supažindinti mokinius ne tik su AIDS problema, bet ir su užsikrėtimo bei apsisaugojimo nuo šios ligos būdais, ugdyti toleranciją sergantiems AIDS. Ši tema yra aktuali visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje.
Lapkričio 30d. mūsų gimnazijos aktų salėje vyko protmūšis ,,AIDS: geriau žinoti“, skirtas pasaulinei AIDS dienai paminėti. Renginyje dalyvavo I-IIIG klasių mokiniai. Kiekvieną klasę atstovavo šešių mokinių komanda. „Protmūšio“ metu buvo pateikta 14 klausimų, į kuriuos komanda turėjo atsakyti per pusantros minutės. Mokiniai ir mokytojai išklausė informaciją apie ŽIV ir AIDS, atsakinėjo į pateiktus klausimus. Komandų atsakymus vertino komisija: biologijos mokytoja metodininkė Teresa Beržanska, socialinė pedagogė Tatjana Babkina ir Santana Cholavskaja, LEU psichologijos specialybės IV kurso studentė, kuri šiuo metu atlieka pedagoginę praktiką mūsų gimnazijoje. Renginyje dalyvavo ir LEU biologijos specialybės II kurso studentė Agata Skorb. Protmūšį ,,AIDS: geriau žinoti“ laimėjo IGa klasės mokiniai. Visų mokinių komandoms, dalyvavusioms „Protmūšyje“, buvo įteikti padėkos raštai.
Dalyviai praplėtė savo žinias, sužinojo naujų faktų apie ŽIV/AIDS situaciją pasaulyje. Šia tema buvo paruoštas informacinis stendas.
Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos!

Nijolė Jotko, chemijos mokytoja

{aids_diena}