Aktualijos

NEPRIKLAUSOMYBĖS PASKELBIMO DIENA

Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, mūsų šalies Nepriklausomybės gimtadienis. Mūsų gimnazijoje ši diena tradiciškai švenčiama kasmet.
Vasario11 dieną baigiantis pamokoms gimnazijos aktų salė buvo pilna. Didžioji dalis gimnazijos bendruomenės susirinko į renginį, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Į šventę atvykęs Eišiškių seniūnijos seniūnas Miroslav Bogdiun pasveikino visus šventės proga ir palinkėjo, poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiais tariant, kurti, lopyti Lietuvą lopinėlį po lopinėlio. Gimnazijos direktorė Danuta Zuzo ragino visus mokinius gražiais darbais puošti, garsinti savo kraštą, miestą, gimnaziją. Gimnazistas Lukas Možeiko (IIG klasė) perskaitė pranešimą apie Lietuvos kelią į Nepriklausomybę 1918 metais. Gražios eilės apie Tėvynę, gimtąjį kraštą skambėjo iš renginio vedėjų Irenos Klimovičiūtės ir Martyno Klimovič lūpų. Jiems antrino ir šeštokės (Patricija, Evelina, Erika ir Paulina) su trispalvėmis rankose pakiliai deklamuodamos patriotinius eilėraščius. Visus puikiai nuteikė pradinių klasių mokinių choro daina ,,Kokia nuostabi, Lietuva, esi” (vadovė Laurita Rozmyslovičienė). Prasmingai pasirodė lietuvių kalbos mokytojos Laimos Bandalevičės ir muzikos mokytojos Jadvygos Sinkevič parengta meninė kompozicija ,,Dainuoju Lietuvą”. Labiausia šioje programoje žiūrovus sujaudinęs momentas – vienu metu merginų atliekama liaudies daina ir iš tautinių juostų pinama kasa, simbolizuojanti visų žmonių, gyvenančių Lietuvoje, vienybę.
Šventiniame renginyje netrūko autentiškų nūdienos vaizdų. Mokiniai galėjo pasigėrėti Lietuvos kraštovaizdžiu ir kartu paklausyti šiuolaikinės popmuzikos. Išgirdome aukštesniųjų klasių mokinių, besimokančių įvairiose šalies mokyklose, nuomonę apie gyvenimą Lietuvoje, apie tautiškumą, pilietiškumą. Renginio pabaigoje visi , kas buvo salėje, skambant Marijono Mikutavičiaus ir choro ,,Ąžuoliukas” įrašui, dainavo žinomą dainą ,,Aš labai myliu Lietuvą”.
Vasario 16-oji simbolizuoja stiprybę, vienybę, dvasią, viltį. Tikiu, kad šios dienos paminėjimas visiems mums primins, jog turime visada išlikti dvasiškai stiprūs, stengtis dirbti savo krašto labui, ir tikėti, jog visos negandos ir nesėkmės bus nugalėtos, jei būsime vieningi ir draugiški.

Irena Blažukonienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

{nepriklausomybe_2016}