Aktualijos

NERŪKYMO DIENA

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Tai yra labai gera proga atkreipti dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų sveikatos labui.
Tabako rūkymas – antroji pagal dažnumą viso pasaulio žmonių mirčių priežastis. Ciuricho universiteto profesorius K.Birneris yra pabrėžęs: „Prieš šimtą metų iškilo problema – moterys ir rūkymas, prieš 50 metų jaunimas ir rūkymas, dabar atsiranda dar svarbesnė problema - rūkymas ir vaikai.“ Rūkymo prevencija – labai svarbus veiksnys norint sumažinti rūkančiųjų vaikų, paauglių skaičių.

Tarptautinę nerūkymo dieną gimnazijoje vyko prevenciniai renginiai. Chemijos, biologijos mokytojos pravedė 8, I-IVG klasių mokiniams integruotas pamokas apie rūkymo žalą. Sveikatos priežiūros specialistė ir socialinė pedagogė vedė prevencinius užsiėmimus 5-7 ir IIG klasėse. Tą pačią dieną gimnazijos teritorijoje ir už jos ribų patruliavo policijos pareigūnai, kurie mokiniams pertraukų metų suteikė informaciją apie draudimus rūkyti iki 18 metų ir baudas už tai. Po 6 pamokų kartu su Mokinių tarybos atstovais vykdėme akciją „Pūsk balionus, o ne dūmus.“ Mokiniai linkėjo vieni kitiems geros sveikatos, dalino balionus, siūlė pūsti balionus – o ne dūmus!!! Kai kurie mokiniai buvo nustebę išgirdę tokį pasiūlymą, bet mielai dalyvavo akcijoje.


Jeigu Jūs dar rūkote, Tarptautinės nerūkymo dienos proga kviečiame padovanoti savo šeimai ir artimiesiems pačią didžiausią dovaną – ATSISAKYKITE CIGARETĖS VISAM LAIKUI.

Socialinė pedagogė Tatjana Babkina