Aktualijos

PROJEKTO „GYVENU LAISVAI“ TEATRO STOVYKLA, SKIRTA LIETUVOS ŠIMTMEČIUI PAMINĖTI

      Lapkričio 2-6 dienomis mes, gimnazistės  Agata Adamait ir Gabrielė Milkintaitė , rudens atostogas skyrėme  kūrybai.

     Lapkričio 2-osios rytą geros nuotaikos bei plačiomis šypsenomis išskubėjome į Vilniaus autobusų stotį. Iš ten kartu su kitais stovyklautojais keliavome į kūrybines teatro dirbtuves Alantoje. Atvykę gana greitai vieni su kitais susidraugavome ir įsikūrėme naujuosiuose savo kambariuose. Ilgai netrukus įvyko pirmieji mūsų užsiėmimai su aktorinio meistriškumo ir scenos kalbos aktorėmis menininkėmis Ieva Savickaite ir Marija Kristina Kulinič. Būtent šie užsiėmimai įkvėpė mums naujų jėgų ir supratimo apie vaidybą. Tą patį vakarą susipažinome su dramaturgais Andrius Jevsejevu ir Tekle Kavtaradze bei režisieriumi Artūru Areima, kurie trumpai pristatė būsimo spektaklio idėją, kas vakarą pateikdavo keletą kūrybinių užduočių.

      Kitos  dienos rytas tikrai privertė stipriai pajudėti  ir kiek skaudančiais kūnais grįžti į kambarius. Už tai turime dėkoti šokio choreografei Agnietei Lisičkinaitei. Puikūs rytai įkvėpdavo geros nuotaikos visai likusiai dienai.

      Ne mažiau pastangų bei kūrybiškumo prireikė ir improvizacijos užsiėmimuose kartu su aktoriumi, režisieriumi Baliu Latėnu. Šie užsiėmimai privertė galvoti tikrai neracionaliai.

      Visų  užsiėmimų tikslas - Lietuvos šimtmečiui skirtas spektaklis. Spektaklio premjera numatoma sausio pabaigoje. Nepaisant to, kad ne visi stovyklautojai turės progą vaidinti spektaklyje, visi jaunuoliai šioje teatro stovykloje pasisėmė neišdildomos patirties ir gerų emocijų! 

 

Gabrielė Milkintaitė,  IIIG klasės mokinė