Aktualijos

ERASMUS + MOKINIŲ MAINAI EIŠIŠKIŲ STANISLOVO RAPOLIONIO GIMNAZIJOJE

     Žiemos atostogų savaitę Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje netilo mokinių ir mokytojų šurmulys. Vasario 19-23 dienomis vyko pirmasis Erasmus + projekto „Love Every Drop“ mokinių susitikimas. Šiame projekte kartu su Turkijos, Slovakijos, Vengrijos, Portugalijos, Italijos mokyklomis mūsų gimnazija dalyvauja nuo 2017 m.  rugsėjo 1 d.

     Savaitė buvo turininga, įdomi, spalvinga, bet kartu ir labai įtemta, atsakinga. Į Lietuvą  atvyko 18 mokinių ir 8 mokytojai iš 4 šalių -  projekto partnerių: Turkijos, Slovakijos, Vengrijos, Portugalijos.  Susitikimo tikslas - paskaitos apie vandens svarbą ir naudojimą. Kiekvienos šalies atstovai pasiruošė pristatyti vandens telkinius, esančius arčiausiai gyvenamosios vietos, organizuoti žaidimą - konkursą apie vandenį, atlikti vandens savybių tyrimus, lyginant skirtingų šalių  vandens savybių rezultatus. Tyrimus mūsų gimnazijoje organizavo  Eišiškių gimnazijos chemijos vyr. mokytoja Žana Bogdevičienė, Vilniaus kolegijos laboratorijoje -  chemijos katedros vedėja Irena Čerčikienė ir Erasmus+ koordinatorė Nijolė Ružienė.

     Visi projekto dalyviai net tik įvykdė savaitei iškeltus tikslus, bet ir susipažino su Lietuvos miestais Vilniumi, Kaunu ir pagrindiniais Lietuvos istorijos faktais lankydamiesi Valdovų rūmuose, Trakų pilyje, Vilniaus senamiestyje, Pažaislio vienuolyne.

     Netrūko peno ne tik sielai, bet ir kūnui. Išbandėme ir vandens pramogas Vichy vandens parke Vilniuje. O vieną popietę mūsų gimnazijos Mokinių taryba organizavo sniego senių lipdymo varžybas šalia gimnazijos: apdovanoti aukščiausiasis, juokingiausiasis ir kūrybiškiausiasis sniego seniai. Juk Lietuvos orai nepagalėjo nei sniego, nei šalčio, tą savaitę atšalo  iki – 15 laipsnių.

     Žinią apie mūsų projektą skleidėme lankydamiesi Šalčininkų rajono savivaldybėje. Savivaldybę ir rajoną pristatė Šalčininkų rajono mero patarėja Beata Petkevič, švietimo ir Sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, vyr.specialistas Henrik Danulevič.

     Viešnagę mūsų gimnazijoje apvainikavo iškilmingas vakaras, kuriame dalyvavo užsienio svečiai, gimnazijos mokinių komanda, vykdanti projektą, šeimos, kurios visą savaitę rūpinosi svečiais ir kiti gimnazijos bendruomenės nariai. Skambėjo dainos ir šokiai, skirti mūsų projekto simboliui - vandeniui. Visiems dalyviams įteikti projekto sertifikatai.

     Šis projektas -  didelis išbandymas visai gimnazijos bendruomenei, o kartu ir neįkainojama, nepamirštama patirtis. 

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja