Aktualijos

PROJEKTAS “MYLĖK KIEKVIENĄ LAŠĄ“ ŠVENTĖ PASAULINĘ VANDENS DIENĄ

     Vanduo yra viskas, nes jis – gyvybė. „Vandenyje – sveikata“, rašė Hipokratas.

     Vaikų teisių konvencija skelbia, kad kiekvienas vaikas turi teisę į  švarų vandenį, sveikatos apsaugą ir į švarią ekologinę aplinką. Augančiam vaikui vanduo reikalingas taip, kaip oras ir maistas.Visa mus supanti ekologinė sistema negalėtų egzistuoti be vandens.

    Mūsų gimnazijoje vykdomo Erasmus+ projekto „Mylėk kiekvieną lašą“ (Love Every Drop) dalyviai tai žino ir kovo 22 dieną visus pakvietė švęsti pasaulinę VANDENS DIENĄ. Jie  priminė gimnazijos bendruomenės nariams, kad vanduo būtinas visai gamtai, žmogui. Sunerimę kalbėjo apie tai, kas vandenėliui atsitinka dėl neapdairaus žmogaus elgesio. Kas nutiktų žmogui, gyvajai gamtai, jei vandens nebeliktų? Nebeliktų ir gyvybės.....

     Kovo 22-osios dienos rytą  visus ateinančius į gimnaziją  mokinius bei mokytojus pasitikome su „vandens lašeliu“ -  balionu ir praktiškais patarimais, kaip taupyti vandenį. Gimnazijos fojė vyko plakatų „Vanduo – gyvybės šaltinis“, kuriuos piešė mokiniai minėdami Žemės dieną, paroda. Vėliau svečiavomės Eišiškių lopšelio darželio „Žiburėlis“ Bitučių grupėje. Darželinukams papasakojome apie   vandens naudą, apie vandens lašo gyvenimą ir paaiškinome vandens taupymo svarbą. O mažieji mūsų draugai Lašeliui padovanojo lašiukų girliandą ir eilėraštuką apie vandenį. Vaikai savo nuostabai sužinojo, kad pasaulyje yra vietų, kur vanduo brangesnis už auksą. Todėl pažadėjo mums atsakingai naudoti vandenį, jį taupyti.

    Žemė – vandens planeta. Iš kosmoso žiūrint  ji mėlynos spalvos. Gamta padovanojo mums stebuklą – vandenį. Kiekvienas vandens lašelis gali įžiebti gyvybę. Nuo jo priklauso  mūsų gyvybė, ateitis.

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja