Aktualijos

NACIONALINĖ GYNYBOS DIENA GIMNAZIJOJE

     Nacionalinė gynybos diena – tai galimybė mokiniams susipažinti su krašto apsaugos sistema, Lietuvos kariuomene ir Lietuvos Šaulių sąjunga. Tai ir patriotinio, pilietinio bei tautinio ugdymo dalis.

    Balandžio 13 dieną gimnazijoje 5-8 bei I-IIIG klasių mokiniams pamokas vedė Šaulių sąjungos nariai. Vrš. Eimantas Tamulynas mokiniams pristatė Lietuvos kariuomenę ir Lietuvos Šaulių sąjungą šiandien, atskleidė galimybes ir perspektyvas. Būrio vadas T.Bagdanavičius ir būrio vado pavaduotojas D.Kumidor vedė Lietuvos istorijos pamokas. Pamokų metų vyko virtuali kelionė po Lietuvos šimtmetį.  Vyr. eil. M.Arnastausko pamokos vyko sporto salėje, kur mokiniai dalyvavo taktinėse-karinėse estafetėse ir žaidimuose. Būrio vadas E.Ūsas ir būrininkas D.Toftik supažindino mokinius su karine uniforma bei ekipuote. Per gr. S. Bagdono pamokas mokiniai mokėsi rikiuotės pagrindų, pagrindinių rikiuotės komandų.

     Nacionalinė gynybos diena suteikė mokiniams galimybę susipažinti bei glaudžiau bendradarbiauti su Vilniaus RKPKS Šalčininkų poskyriu. Šios dienos veiklos gerokai paįvairino pažintines veiklas, profesinį informavimą ir pilietinio ugdymo programą gimnazijoje. Manau, kad tokios pamokos ugdo patriotizmą, tautiškumą, atsakomybę ir skatina mokinius būti drąsiais, fiziškai ir dvasiškai stipriais.

___________________________

Įrašo autorius:
Gražina Šibekienė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui