Aktualijos

ŠOKIS ŽEMEI

     Šokis Žemei – tai viena iš asociacijos „Gyvoji planeta“ socialinio projekto „Apkabinkime Žemę“  iniciatyvų. Tai meno forma, kuri puikiai suprantama įvairių tautų žmonėms bei puikus būdas atkreipti žmonių dėmesį į taikos pasaulyje bei gamtosaugos problemas.

     2018 m. balandžio 20d. dvylika Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos  Erasmus + projekto „Love Every Drop“ dalyvių:  Patricija, IGa klasės mokinė, aštuntokės Patricija M., Monika, Evelina, septintokės  Inesa, Agnė, šeštokės Evelina B. , Simona , Gabija bei Agnieška, penktokės Jurgita ir Deimantė, lydimos mokytojo  Darjušo Belopetrovičiaus   vykome į Vilnių šokti „Žemės šokį“. Mūsų tikslas -  kuo jausmingiau pašokti  ir padovanoti žemei baltą žiedą simbolizuojantį mūsų atsakingą požiūrį į švarios aplinkos svarbą.

     Renginys vyko prie Neries upės, o šalia gražiai žydėjo Sakuros.  Susirinko vienuolika mokyklų ir darželių  bei kitų įstaigų kolektyvų. Negalėjusieji atlikti šokio prie Baltojo tilto, bet norėjusieji dalyvauti akcijoje, šokį šoko savo įstaigoje ir nufilmuotą medžiagą siuntė organizatoriams. Oficiali organizatorių puslapio nuoroda: http://gyvojiplaneta.lt/sokio-zemei-2018-atspindziai/; http://apkabinkimezeme.lt/category/renginiai/sokis-zemei-2018/.  

      Šokis buvo tikrai nesudėtingas, bet labai gražus ir jausmingas. O oras tądien  buvo tiesiog nuostabus! Švietė saulė, pūtė nestiprus vėjelis. Nuotaika puiki!

      Nuoroda į šokį: https://www.youtube.com/watch?v=UQQqW9tRuXc&feature=youtu.be 

    Manau,  šita šventė ir idėja visiems kartu vienu metu dovanoti šokį Žemei, tikrai prasminga. Būdami kartu  jaučiamės kaip  viena šeima, suvienyta prasmingos idėjos bendru ŠOKIU pasveikinti bundančią Žemę tarptautinės Žemės dienos proga.

Inesa Steckevič, 7 klasės mokinė