Aktualijos

EKSKURSIJA „ATEITIES INŽINIERIAI“

     Šių metų gegužės 10 dieną mūsų gimnazijos IGa, IIG ir IIIG klasių gimnazistai dalyvavo „Investuok Lietuvoje“ bei iniciatyvos „Būsiu“ inicijuotoje profesinio orientavimo išvykoje „Ateities inžinieriai“. Gimnazistai aplankė įmones Ryanair ir Devbridge, kur kalbėjosi apie ateities inžineriją.

     Devbridge Group - JAV programavimo paslaugų įmonė, kuri kuria unikalią programinės įrangos produkciją JAV rinkos įmonėms. Devbridge įmonėje išgirdome naudingų patarimų, kaip sėkmingai pasirinkti specialybę, išsamiai susipažinome su programuotojų profesija, sužinojome, kad IT specialistų (programuotojų, testuotojų, dizainerių) darbas yra labai „lankstus“. Nebūtina kiauras dienas sėdėti prie kompiuterio, darbo metu galima pramogauti, sportuoti ir užsiimti kita mėgstama veikla. Įdomu buvo sužinoti, kaip vyksta komandinis darbas.

     Ryanair įmonė - Ryanair oro linijų bendrovės techninės priežiūros ir remonto padalinys, kurio pagrindinė veikla - „Boeing 737-800“ orlaivių linijinė, bazinė ir komponentų techninė priežiūra. Ekskursijos metu mes pamatėme, kaip atrodo lėktuvo variklis, pabuvome išardyto lėktuvo salone, susipažinome su orlaivių mechanikos ir aviacijos inžinerijos profesijomis, kurias galima įgyti be jokių universitetų, dirbant čia (būtina mokėti anglų kalbą).

     Kauno technologijos universitete aplankėme elektros ir elektronikos fakulteto laboratorijas, kur dėstytojai paaiškino, kaip sistema praneša apie elektros tinklo gedimą. Aukštosios įtampos laboratorijoje įdomu buvo pamatyti „gyvą elektrą“.

     Gimnazistai labai dėkingi organizatoriams „Investuok Lietuvoje“ už sutiektą galimybę taip išsamiai ir vaizdžiai susipažinti su inžinerijos profesijomis.