Aktualijos

PARODOMASIS ŠAKOČIO KEPIMAS

     Birželio 15 dieną Tetėnų ,,Šalčios” pradinio ugdymo skyriaus mokiniai, vykdydami vasaros poilsio projektą ,,Ekologiški pietūs”, apsilankė  UAB ,,Romnesa” Druskininkuose. Visi norėjo dalyvauti edukacinėje programoje „Parodomasis šakočio kepimas“.

     Mus pasitikusi įmonės darbuotoja pakvietė pasimėgauti  arbata ir  gabalėliu šakočio. Visi ragavo ir spėliojo, iš ko  maišoma tešla šiam gardėsiui.

     Darbuotoja papasakojo, kad šiuo metu įmonė lyderiauja tarp Lietuvos šakočių kepėjų. Čia kepamus gaminius galima rasti įvairiose pasaulio šalyse. Didelį įspūdį paliko šakotis, kurio ilgis - 3 metrai, o svoris – 74 kilogramai.

     Buvo parodyta filmuota medžiaga apie šakočio atsiradimą, kaip ir iš ko jis kepamas, kuo skiriasi nuo kitų šalių analogiškų desertų, pavyzdžiui vokiečių „baumkūcheno.

     Vaikai ne tik noriai stebėjo, bet ir  patys dalyvavo visame šakočio kepimo procese degant tikrai liepsnai.. Visi įsitikino, kad šakočio gamyboje naudojami tik natūralios kilmės maisto produktai. Programos pabaigoje visų laukė maloni staigmena . Vaikai gavo dovaną – pačių keptą šakotį.

     Visi grįžome namo pilni įspūdžių ir nešini kvepiančiu šakočiu, kuriuo skubėjo pavaišinti namiškius.

___________________________

Įrašo autorius:
Liudmila Šeškienė
bibliotekos vedėja