Aktualijos

„EUROPA IR DAUGIAKALBYSTĖ“

     Rugsėjo 26 d., trečiadienį, 10 val. Seimo kanceliarijos Europos informacijos biure vyko Lietuvos vaikų piešinių parodos „Europa ir daugiakalbystė“ atidarymas.

     Europos kalbų dieną visa Europa švenčia jau nuo 2001 metų. Šios gražios šventės tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje.

     Parodoje „Europa ir daugiakalbystė“ eksponuojami 52 geriausi  piešinių konkurso darbai. Konkursui piešinius pateikė 312 dalyvių 4 amžiaus grupėse nuo 3 iki 19 metų.

    Smagu, kad tarp geriausių yra ir mūsų, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos, mokinių darbai. Kotryna Sobolevskaja, 7 klasės mokinė, savo amžiaus grupėje užėmė III vietą ir buvo apdovanota Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio vardine padėka bei renginio rėmėjų atminimo dovanomis. Erika Meduševskaja, IG klasės gimnazistė, tapo konkurso laureate. Džiaugiamės jų sėkme.

     Piešinių konkurso darbai Europos informacijos biure eksponuojami nuo rugsėjo 19 d. iki spalio 3 d.

___________________________

Įrašo autorius:
Jadvyga Sinkevič
Muzikos ir dailės mokytoja