Aktualijos

GAMTOS MOKSLŲ SAVAITĖ 2018

    Spalio 22-26 dienomis mūsų gimnazijoje vyko Gamtos mokslų savaitė. Šios savaitės metu siekėme mokinius sudominti gamtos mokslais, į įvairias veiklas įtraukti kuo daugiau mokinių, gabiems mokiniams suteikti galimybę įgyti naujų patirčių ir savo pasiekimais bei žiniomis pasidalinti su kitais mokiniais. Penki mokinai: Ugnė Kiriuškinaitė, Karina Jotko, Erik Bocevič, IIG kl. ir Agnieška Rutkovska, Olgerd Babkin, IIIG kl., nors trumpam laikotarpiui tapo jaunais pedagogais ir vedė pamokas žemesniųjų klasių mokiniams. IIIG klasės mokiniai aštuntokams, kurie tik šiais mokslo metais pradėjo mokytis chemijos, demonstravo įdomius cheminius eksperimentus. 6-7 klasių mokiniai dalyvavo Gamtos mokslų sąvokų konkurse. 6 kl. mokinių grupėje nugalėtoju tapo Evaldas Mazur, o 7kl. mokinių grupėje gamtos mokslų sąvokų žinovu tapo Romas Talmontas. IIGa ir IIGb klasių mokinių mišrios komandos dalyvavo chemijos viktorinoje.

    Konkursų bei olimpiadų darbus tikrino ir vertino vertinimo komisija, kurią sudarė IIIG klasės mokiniai.

    5 klasės mokiniai šiai savaitei ruošėsi iš anksto. Namuose gamino įvairių gyvūnų muliažus, rinko informaciją apie šiuos gyvūnus ir gimnazijos bendruomenei organizavo mini ZOO, kuriame nuo pat ryto buvo nemažai lankytojų. Penktokai mini zoologijos sodo lankytojams pasakojo apie pasirinktą gyvūnėlį ir atsakinėjo į smalsių lankytojų  klausimus. Manau, kad jauni zoologijos sodo darbuotojai puikiai atliko savo pareigas.

    Gamtos mokslų savaitę užbaigėme „Tyrėjo naktimi“, kur dalyvavo 8, IG – IVG klasių mokiniai. 8, IG–IIG klasių mokinių komandos varžėsi įvairiuose konkursuose, o IIIG–IVG klasių mokinai buvo šių komandų pagalbininkais ir dirbo vertinimo komisijoje. Nors „Tyrėjų nakties“ konkursų nugalėtojais tapo tik IG ir IIGa klasių mokinių komandos, iš tikrųjų visi mokiniai smagiai leido laiką, bendravo, užkandžiavo, klausėsi muzikos ir po apdovanojimų visi kartu žiūrėjo filmą.

     Dėkoju Gamtos mokslų savaitės dalyviams, „Tyrėjų nakties“ darbo grupei už puikų bendradarbiavimą, o valgyklos darbuotojams už skanius užkandžius.

___________________________

Įrašo autorius:
Teresa Beržanska
biologijos mokytoja