Aktualijos

EKOLOGINĖ PAMOKA

    Lapkričio 9 d. į gimnaziją atvyko organizacijos ,,Gyvoji planeta" projekto „Laimingas vanduo“ organizatorės ir papasakojo apie vandens taršą, paaiškino, kodėl tai blogai. Parodė ištrauką iš filmo ,,Šiukšlės". Papasakojo, kad plastmasė suyra iki mažų dalelių, kurios plaukioja vandenyje.  Jų labai daug ir kartais jos  randamos net žmogaus galvoje.  Sužinojome, kad dabar dėl šiukšlių gausos miršta gyvūnai: plastmasiniuose tinkleliuose randami ruoniai, dėl neaiškių priežasčių į krantą išmetami banginiai. Jų skrandžiuose randama įvairių plastmasinių maišelių, dėžučių, tinklelių, net golfo kamuoliukų...

    Vėliau žaidėme žaidimą ‚Kalbėk tylėdamas“.  Grupėmis sustojome į du ratus ir reikėjo be žodžių kelt rankas taip, kad tuo pačiu metu rankos nepakeltų tavo komandos draugas. Žaisdami  supratome:  gamtos reikia klausytis.

    Sudomino ir pasakojimas apie Masaru Emoto, Japonijos tyrinėtojo, mokslininko, rašytojo tyrimą. Tyrimo esmė -  žmogaus sąmonė veikia vandens molekulės struktūrą.  Masaru Emoto moksliškai įrodė, jog vanduo yra gyvas, reaguoja į žmonių mintis. Vandens lašas, jei jam kalbami švelnūs žodžiai, šaldomas tampa nuostabia snaige, o  kalbant negražiai, tampa  juoda ir negražia snaigė. Man labai patiko Masaru Emoto tyrimas. Ypač tai,  kad vanduo reaguoja į  jausmus.

    Aptarę tyrimą žaidėme žaidimą: sustojome ratu ir sakėme švelnius žodžius. Tai išties  buvo labai geras jausmas.

    Ačiū pamokos mokytojoms Jurgai ir Loretai.

    Pamokoje dalyvavo Erasmus+ projekto „LoveEveryDrop“ (Mylėk kiekvieną lašą)  dalyviai ir 7 klasės mokiniai.

Adomas Zuzo, 6 klasės mokinys