Aktualijos

TIKSLIŲJŲ MOKSLŲ SAVAITĖ 2018

   

    Lapkričio 26–30 dienomis gimnazijoje vyko tiksliųjų mokslų savaitė.

    Pirmadienį 5-6 ir 7-8 klasių mokiniai sprendė matematikos SUDOKU. Kiekvienas mokinys, kuris pateikė pilną sprendimą, gavo apdovanojimą — tušinuką. Tokių matematikų buvo net trisdešimt.

    Informatikos viktorinoje „Logotipai ir piktogramos“ laimėjo Erikas Bocevič (IIGb klasė).

    Antradienį matematikos SUDOKU sprendė I-IVG  klasių mokiniai. Puikiomis matematikos žiniomis pradžiugino  IIGa klasės mokinys Donatas Sinkevičius.

    Trečiadienį konkurse „Įdomioji matematika“ tarp 7-8 klasių pirmavo septintokai, informatikos viktorinoje stipriausi buvo 6 klasės 1 gr. mokiniai, matematikos protų mūšį tarp I-II gimnazinių klasių laimėjo IIGa kl. mokiniai.

    Ketvirtadienį vyko I-IVG  klasių mokinių matematikos olimpiada. Nugalėtojai:  Nortas Barutis (IG), Ugnė Kiriuškinaitė (IIGa), Rafal Sobolevskij (IVG).

    Penktadienį IVG klasės mokiniai susipažino su "tiksliukų“ ateities profesijomis. Programavimo pamoką IIGa klasės mokiniams vedė jau gana „patyrę programuotojai“ Arnold Grabštunovič ir Dovydas Adamonis iš IIIG klasės, kurie pademonstravo savo sukurtas programas (skaičiuotuvą ir žaidimą).

    Tiksliųjų mokslų savaitę Vainikavo susitikimas su buvusiu gimnazijos abiturientu Raimondu Šilobrit, kuris studijuoja VGTU ir taps programuotoju. Mokiniai labai įdėmiai klausė, uždavė daug klausimų apie studijas, studentų gyvenimą. Dėkojame Raimondui ir visada laukiame kitų abiturientų, nes tokie pokalbiai kelia mokinių mokymosi motyvaciją ir padeda apsispręsti dėl ateities profesijos pasirinkimo.

    Visą savaitę mokiniai dalyvavo kompiuterinių piešinių konkurse „Kalėdų pasaka“. Geriausi darbai bus išsiųsti į respublikinį konkursą: Godos Kiriuškinaitės (5-8 kl.mokinių konkursui), Sabinos Rudzis (I-IV kl.mokinių konkursui).

    Tiksliųjų mokslų  savaitės metu buvo pagilintos ne tik dalykinės matematikos ir informatikos žinios, bet ir pastebėta, jog tikslieji mokslai tikrai labai įdomūs.