Aktualijos

MYLĖK KIEKVIENĄ LAŠĄ

     Kiekvieną dieną atsukdami vandens čiaupą net nepagalvojame, koks vertingas yra iš jo tekantis vanduo. Paaiškėja, kad gėlas vanduo yra vienas iš svarbiausių natūralių išteklių pasaulyje. Be to, jo daugiausia yra ledo ir sniego pavidalu.

     Kovo 22 dieną švenčiama Pasaulinė vandens diena. Erasmus + tarptautinio projekto „Love every drop“ dalyviai visus gimnazijos bendruomenės narius pasitiko su šventine nuotaika bei mėlynos spalvos oro balionais su užrašais „Vanduo – gyvybės šaltinis“. Šia proga jie paruošė lankstinukus „Kodėl svarbu saugoti vandenį?“, kuriuose nurodė 5 priežastis, kodėl reikia saugoti vandenį bei 5 praktiškus patarimus norintiems taupyti vandenį.

     Vandens dienos išvakarėse visos klasės paruošė savo žinutes vandeniui, užrašė jas ant iš mėlynos spalvos popieriaus iškirptų „vandens lašelių“  ir priklijavo ant langų gimnazijos koridoriuose. Be to, projekto dalyviai pristatė savo piešimo ant vandens  piešinių parodą.

    Chemijos kabinete vyko pasaulio pažinimo pamokos pradinukams - trečių ir ketvirtų klasių mokiniams. Pamokas vedė projekto „Love every drop“ dalyviai. Jie paruošė įdomius eksperimentus su vandeniu, kurių metu atskleidė vandens savybes.

     Kiti projekto dalyviai eksperimentavo prie valgyklos. Visiems norintiems buvo siūloma paragauti 4 rūšių vandens: virinto vandens su citrina, mineralinio negazuoto, mineralinio gazuoto ir vandentiekio vandens. Nežinant kokį vandenį ragauja, siūlyta įvertinti ragaujamo vandens skonį ir balsuoti už skaniausią vandenį. Suskaičiavus balsavimo rezultatus, paaiškėjo, jog mūsų gimnazijos bendruomenei skaniausias vanduo– mineralinis negazuotas vanduo.

     Be vandens žemėje nebūtų augalijos, todėl nebūtų deguonies ir gyvybės. Tad globokime vandens šaltinius, taupykime vandenį.

___________________________

Įrašo autorius:
Gražina Šibekienė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui