Aktualijos

PIEŠTI ANT VANDENS SMAGU

     Vasario 27 dieną į mūsų gimnaziją atvyko mokytoja Ineta iš Vilniuje esančios meno studijos „Kūrybos Laisvė“. Ji pamokė Erasmus+ projekto „Mylėk kiekvieną lašą“ dalyvius piešti ant vandens. Šis menas vadinamas „Ebru“ ir yra kilęs iš Turkijos. Mokytoja mokė vaikus, kaip atsargiai elgtis su dažais ir priemonėmis. Kai jau susipažinome su taisyklėmis, ėmėme piešti ant vandens, kuris turi būti specialiai paruoštas: jame priauginta Viduržemio jūros dumblių. Kai mokinys pabaigdavo savo darbą, mokytoja nuo vandens jį perkeldavo ant A4 formato lapo ir piešinys pasirodydavo dar ryškesnėmis spalvomis. Taip klasėje nutyso EBRU „kilimėlis“, nes mes sudėjome labai daug piešinių, kurie turėjo džiūti parą. Kai kurie mokiniai piešė po tris piešinius, kiti tik vieną. „Kilimas“ buvo pilnas gražių ir įdomių darbų.

     Atlikdami šį įdomų darbą mes daugiau sužinojome apie mūsų didžiausią turtą – VANDENĮ. Susipažinome su jo dar viena savybe – gebėjimu paviršiuje išlaikyti natūralius dažus. Dirbti su specialiomis priemonėmis nebuvo sudėtinga. Kiekvienas galėjo išbandyti įvairias priemones.        

     Pamokėlė visiems labai patiko ne tik dėl to, kad iš paprasto taško vandenyje gimdavo gėlė ar širdelė, bet tuo pačiu metu mes galėjome atsipalaiduoti ir jaustis  labai laimingais.

     Vanduo ne tik gyvybės šaltinis, bet ir ramybės oazė.

Deimantė Utovkaitė, 6 klasės mokinė