Aktualijos

EKSKURSIJA Į ŠALČININKŲ VAIKŲ BIBLIOTEKĄ

     Birželio 3 dieną su geriausiais mūsų gimnazijos bibliotekos skaitytojais išvykome į Šalčininkų savivaldybės bibliotekos vaikų skyrių.

    Mus pasitiko vaikų bibliotekos vyr. bibliotekininkė, renginių organizatorė Alina Juchnevič  ir vyr. bibliotekininkė Eliana Černevič. Čia  sužinojome, kad bibliotekoje organizuojami renginiai ir spektakliai vaikams, vyksta parodos, yra kūrybinės dirbtuvės, organizuojami edukaciniai užsiėmimai, ekskursijos darželinukams ir pradinukams, veikia „Motiejuko lėlių teatras“.  „Motiejuko teatras“ mums parodė savo trumpą spektakliuką. Tai buvo ištrauka iš skyriaus „Guliveris liliputų šalyje“ pagal Dž. Svifto „Guliverio kelionės“.  

     Bibliotekos darbuotojos  pasakojo apie savo darbą. Sakė, jog vaikų bibliotekos paslaugomis naudojasi daugiau negu 1000 mažųjų skaitytojų ir visi jie turi skaitytojų pažymėjimus. Bibliotekos fonde yra daugiau negu 15 tūkst. knygų. Neseniai , pasinaudojus projektinėmis lėšomis, įsigyti nauji baldai: lentynos knygoms, stalai ir kėdės, kompiuteriams pritaikyti stalai, mobilios lentynos, funkcionaliai įrengta ir bibliotekos darbuotojų darbo vieta. Patalpose įrengtos stebėjimo kameros, multimedija, numatyta vieta renginiams ir užsiėmimams.

    Tačiau pabuvojome ne tik vaikų bibliotekoje. Mums suorganizavo ekskursiją ir po suaugusiųjų biblioteką, nuvedė į puikiai įrengtą skaityklą ir į komplektavimo skyrių, kur sutvarkytas knygas paskirsto po viso rajono viešąsias bibliotekas, kurių rajone -  33.

     Ekskursija vaikai liko patenkinti. Dėkojame Šalčininkų savivaldybės bibliotekos darbuotojoms už puikiai praleistą laiką.