Aktualijos

MENO TERAPIJA MAŽIESIEMS

       Meno terapija leidžia žmogui atskleisti neatpažintas galimybes, talentus, surasti naujų problemų sprendimo būdų, pasisemti stiprybės. Kiekvienas žmogus yra menininkas, o tapyba, piešimas, lipdymas ir kitos meninės išraiškos formos – tikrai efektyvūs komunikacijos būdai.

     Šiemet Šalčininkų rajono savivaldybė dalyvauja projekte „Sveikatos ugdymo priemonių gerinimas Šalčininkų rajone“. Projekto partneriai – VŠĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studija“. Mūsų, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos bendruomenė, prisijungė prie šio projekto.

     2019 m. birželio 3-7 dienomis gimnazijos  priešmokyklinio ugdymo grupėje vyko meno terapijos užsiėmimai. Vaikai piešė, klijavo, lipdė iš plastilino ir iš molio, naudojo įvairias technikas. Kiekvieną dieną meno terapijos užsiėmimų  priešmokyklinukai laukė su nekantrumu, nes buvo vis skirtinga technika atliekami darbeliai. Veiklas organizavo  ir vedė lektorės Dainora Skrabulienė, edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos ir geštalto terapijos praktikė bei  Jolita Skėrytė, dailininkė, dailės terapijos praktikė.

     Dėkojame  Šalčininkų r. visuomenės sveikatos biurui už galimybę dalyvauti tokioje veikloje.

___________________________

Rūta Kulpovičienė Įrašo autorius:
Rūta Kulpovičienė
Mokytoja, vykdanti priešmokyklinio ugdymo programą