Aktualijos

SPALIO 10 d. - PASAULINĖ PSICHIKOS SVEKATOS DIENA

     Visame pasaulyje spalio 10 d. minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Mūsų gimnazijoje šiomis dienomis taip pat vyko įvairūs renginiai.

     Spalio 10 d. nuo pat ryto visus ateinančius į gimnaziją mokinius, jų tėvus ir mokytojus pasitiko linksmai nusiteikę 7 klasės mokiniai. Akcijos „Nuotaikos termometras“ metu septintokai kiekvienam pasiūlė įvertinti savo nuotaiką ir priklijuoti lipduką nuotaikų termometre. O nuotaikų pasirinkimas išties buvo labai didelis: esu džiaugsmingas, laimingas, mylintis, patenkintas, užsisvajojęs, ramus, nustebęs, abejingas, įsitempęs, išsigandęs, nepatenkintas, nelaimingas ir piktas! Nuotaika buvo „matuojama“ ryte ir po 3 pamokų. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad dauguma mūsų gimnazijos bendruomenės narių ryte būna ramūs ir užsisvajoję, po 3 pamokų ramių lieka tiek pat, bet padaugėja laimingų ir džiaugsmingų žmonių!

     Spalio 1-10 dienoms visi gimnazinių klasių mokiniai dalyvavo miniatiūrų rašymo konkurse, kurio tema - „What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?“. Spalio 11 d. mokinių kūryba buvo paviešinta stende. Šalia puikavosi nuostabaus grožio popieriniai sparnai, kuriuos pagamino  technologijų mokytoja Lina Giedrienė kartu su savo mokiniais. Šie sparnai simbolizavo svajonę ir drąsino mokinius siekti savo  svajonės.

    Spalio 14 d. 5 pamokos metu aktų salėje susirinkę I-II G kl. mokiniai  išklausė 5 visam pasaulyje žinomų žmonių sėkmės istorijas ir  perskaitė savo kūrybos miniatiūras apie svajones. Visiems miniatiūras kūrusiems mokiniams buvo įteikti prizai ir vertingos dovanos. Finansiškai parėmė Šalčininkų rajono savivaldybės sveikatos programos projektas „Ruošiamės gyvenimui“ .

     Psichikos dienų renginį užbaigė 7 klasės mokiniai su nuotaikinga Andriaus Mamontovo daina „Ufonautai“.

     Būkim sveiki, būkim laimingai. Turėkim svajonių!!!!!

___________________________

Įrašo autorius:
Rima Česokienė
psichologė