Aktualijos

UŽSIENIO KALBŲ SAVAITĖ 2019

     Rugsėjo 23-27 dienomis mūsų gimnazijoje buvo organizuota tradicinė Užsienio kalbų savaitė.

    Rugsėjo 23 d., pirmadienį, 8, I-IIG klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Kelionė po Europą“ . Mokiniai buvo padalinti į 4 komandas ir kiekviena gavo įdomias užduotis. Žiūrovai taip pat turėjo galimybę dalyvauti viktorinoje ir aptarinėti klausimus su draugais. Viktorinos metu mokiniai pasitikrino ir pagilino žinias apie Europos šalių tradicijas.

    Trečiadienį, 25 d., 5-7 klasių mokiniai dalyvavo koncerte, kuriam ruošėsi dvi savaites.: išmoko dainų vokiečių, anglų bei rusų kalbomis, kūrė inscenizacijas. Ruošėsi kruopščiai: gamino kaukes, kiekvienas kūrė savo vaidmenį. Noriai dainavo patys ir mokė kitus. Žiūrovai dainavo ir šoko kartu.  Abejingų nebuvo. Koncerto pabaigoje skambėjo eilėraštis vokiečių kalba.

    Rugsėjo 26 d. – Europos kalbų diena. Todėl šią dieną kalbų pamokų metu buvo daug diskutuota apie užsienio bei gimtosios kalbų mokėjimo svarbą. Be to, mūsų gimnazijos mokiniai šią dieną dalyvavo lietuvių, anglų bei rusų kalbų diktantų rašymo konkurse, kuris vyko Šalčininkų r.Turgelių „Aistuvos“ gimnazijoje . Jiems neblogai sekėsi. 

    Ačiū mokytojams ir mokiniams už darbą bei gerą nuotaiką Užsienio kalbų savaitės metu.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Jancevič
rusų ir vokiečių kalbų mokytoja