Aktualijos

METODINIS RENGINYS „KOLEGA-KOLEGAI 2019“

     „Jei mokytojas klasėje pasirodys silpnas, vaikų grupė savo pyktį išlies ant jo, kadangi jis nesuteikia mokiniams to saugumo, kokio vaikai reikalauja iš suaugusiųjų,“ teigė Ch.Butter.

     Jau naujais 2020 metais sausio 3 dieną mūsų gimnazijoje įvyko tradicinis pedagogų metodinis renginys „Kolega-kolegai”. Šių metų renginio tema - „Mokinio ir mokytojo saugumą pamokoje užtikrinantys veiksniai“. Renginį organizavo Metodinės tarybos pirmininkė Gražina Šibekienė ir gimnazijos psichologė Rima Česokienė.

     Psichologė Rima Česokienė pristatė ir pasiūlė tvarkos pamokoje užtikrinimo taisykles, analizavo,  kokias klaidas daro mokytojai, kartais skatindami netinkamą mokinių elgesį, akcentavo,  į ką mokytojas turėtų atkreipti dėmesį spręsdamas konfliktines situacijas. Renginio metu aptarti gero/blogo elgesio motyvai, mokytojo padrąsinimo bei žodžio kaip įrankio svarba.

   Mokytojai, naudodami aktyviuosius metodus, analizavo 10 įvairiausių situacijų, su kuriomis dažniausiai susiduria pamokos metu. Pateikė savo situacijų sprendimo būdus, o psichologė - rekomenduojamus sprendimo būdus. Metodinės tarybos pirmininkė Gražina Šibekienė pertraukų metu pristatė motyvuojančias pamokėles, paįvairinusias renginį.

     Apibendrindami renginį mokytojai Diana Andruškevičienė, Birutė Lukaševičienė, Irena Blažukonienė, Marytė Bogdevičienė, Teresa Beržanska, Tatjana Jancevič pasidalino savo sėkmės istorijomis kaip pamokoje sukurti saugią aplinką ir pakvietė diskusijai.

     Renginį užbaigėme citata: „Jei norite pokyčių – pradėkite nuo savęs. Pradėkite nuo mažų pasikeitimų, kol jie taps Jūsų kasdienybe. Mažos pergalės palaikys Jus siekiant didelių permainų. Mokydamiesi bendrauti patys, ilgainiui pastebėsite, kad bendravimo kultūra aplink Jus keičiasi. Pradėję keisti savo darbo įpročius pastebėsite, kad kinta ir susirinkimų bei pokalbių gylis ir rezultatai.“

___________________________

Įrašo autorius:
Gražina Šibekienė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui