Aktualijos

GIMNAZIJOS MOKINIAI DALYVAVO SAUGESNIO INTERNETO SAVAITĖJE

     Lietuvoje vasario 10-15 d. vyko Saugesnio interneto savaitė. Mūsų gimnazijos mokiniai  aktyviai jungėsi prie šios pasaulinės iniciatyvos.

     Asmens saugumo duomenis ir privatumą pažeidžiančių grėsmių bei klaidinančio turinio internete apstu. Tačiau kritiškai vertinant turinį, žinant į ką atkreipti dėmesį, galima išvengti nemalonių incidentų. Visą savaitę mokiniai diskutavo įvairiais saugaus interneto klausimais.

     Kokios nuotraukos tinkamos viešinti internete? Kas nutinka paviešinus nuotrauką internete? O ar įmanoma internete paskelbtą nuotrauką ištrinti? Diskutuota, jog visada reikia pagalvoti prieš skelbiant savo ar kitų nuotraukas virtualioje erdvėje.

     Kas yra slaptažodžiai ir kam jie reikalingi? Kokie slaptažodžiai yra saugūs? O svarbiausias temos akcentas - skatinamas suvokimas, jog slaptažodžių niekam negalima atskleisti, tik tėvams ar globėjams.

     Mokiniai buvo kviečiami aptarti temą: kiek laiko jie per dieną ar savaitgaliais praleidžia virtualioje erdvėje ? Kokius žaidimus žaidžia? Ar žino, kad gali atsirasti ir priklausomybė nuo kompiuterio?

     Vasario 11 dieną gimnazijos 8 klasės mokinių komanda „Internautai“ Aistė Malinovska, Kotryna Sobolevskaja, Jaroslav Kozarin, Romas Talmontas, Lukas Verseckas dalyvavo Tarptautinės saugesnio interneto dienos 2020 minėjime Kauno Žalgirio arenoje, kur buvo siūloma pažvelgti į kibernetinį pasaulį kitu kampu ir  su ekspertų pagalba kūrybinėse dirbtuvėse  CYBERteens sukurti ir pristatyti saugesnio interneto idėją. Komandos idėja — sukurti interneto dirbtinio intelekto asistentą-gidą, kuris paaiškintų vaikams ar nepatyrusiems vartotojams nesaugaus elgesio internetu pasekmes. Komandos veiklą  pristatė Romas Talmontas.

     Mokiniai labai prasmingai, kūrybiškai  ir nuotaikingai praleido dieną, bendravo su bendraamžiais, IT ir kitų sričių specialistais, kurių veikla glaudžiai siejasi su saugaus interneto klausimais.