Aktualijos

STUDIJŲ MUGĖ 2020 M.

     Vasario 6 dieną IVG klasės mokiniai lankėsi LITEXPO 2020 studijų parodoje. „Internetas studijų programos neišrinks“ - tokiu šūkiu visus jaunuolius ir mokytojus šiais metais pasitinka tarptautinė mokymosi, studijų ir karjeros planavimo paroda. Ką daryti, kad ateityje būtum reikalingas? Kaip išsirinkti profesiją, dėl kurios niekada netektų gailėtis? – tai klausimai, kuriuos užduoda daugybė jaunų žmonių, atsidūrę tolimesnio gyvenimo kelio pasirinkimo kryžkelėje.

    Parodoje buvo pristatomos visos mokymosi, studijų, neformalaus švietimo paslaugos Lietuvoje, tarptautinės studijų programos, savanorystės ir kitos savirealizacijos galimybės, verslo įmonių pasiūlymai, neformalaus švietimo ir saviugdos paslaugos. Karjeros konsultantai, mokymo ir verslo įstaigų atstovai, moksleivių ir studentų organizacijų nariai pasiruošę padėti mokiniams apsispręsti, ką veikti baigus mokyklą ir kaip kurti tolimesnę savo ateitį, išgirsti informaciją iš pirmų lūpų.

     Šiais metais parodoje buvo naujas stendas „ MOKYMASIS VISĄ GYVENIMĄ!“ Šią temą padiktavo poreikis kalbėti apie tai, kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau žmonių renkasi darbus, kurie jiems teikia malonumą ar virsta pomėgiu.

      Mūsų gimnazijos abiturientai turėjo puikią galimybę susipažinti su juos dominančiomis studijų programomis ir galimybėmis. Tai tikrai padės renkantis profesiją, planuojant ateitį.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja