Aktualijos

VAIKŲ VASAROS POILSIO STOVYKLA ,,VAIKYSTĖS AITVARAI“

     Pasibaigus išbandymų metui, pasiilgę draugų ir mokytojų, tikėdamiesi malonaus bendravimo, bendradarbiavimo ir linksmybių į gimnaziją sugrįžo 45 pradinių klasių mokinukai. Gimnazijoje buvo organizuota vaikų vasaros poilsio dienos stovykla „Vaikystės aitvarai“. Po beveik trijų mėnesių pertraukos čia dvi savaites vėl skambėjo vaikų juokas, aidėjo mažų ir didesnių kojyčių trepsėjimas.

      Mes, mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai, pasitikome juos paruošę įvairių veiklų ir įdomių užsiėmimų. Veiklas planavome atsižvelgdami į pagrindinius vaikų poilsio stovyklų sveikatos saugos reikalavimus nustatytus Lietuvos higienos normose. Pirmąją stovykloje dieną  mokiniai kūrė savo būrio pavadinimą bei šūkį, pristatė juos draugams, vėliau ant asfalto  gimnazijos kiemelyje piešė vaikystės aitvarus. Kitą dieną savo grupėse visi atliko praktinį darbą  iš  popieriaus ,,Aitvaras“. Netrukus aitvarais papuošėme gimnazijos fojė. Vaikai su malonumu žiūrėjo nuotaikingą filmą ,,Didysis gerulis milžinas“. Vėliau dalinosi įspūdžiais ir juokavo.

      Pradinukai turėjo galimybę išmėginti savo jėgas alpinizmo srityje, mokėsi statyti palapinę ir saugiai elgtis žygio metu.

    Stovyklautojus sudomino užsiėmimas ,,Saugi vasara“, kurį gimnazijoje vedė Šalčininkų policijos komisariato specialistės – dvi malonios pareigūnės. Vaikams buvo suteikta ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių, kaip ir kur saugiai važinėtis dviračiais, paspirtukais ir riedlentėmis bei riedučiais.

     Mokiniai išmoko lankstyti laivelį ir savo grupėse parengė kolektyvinį darbą ,,Laivai jūroje“. Be to,  dalyvavo muzikos bei mano terapijos užsiėmimuose, socialinių įgūdžių ugdymo užsiėmime, atliko tiriamuosius darbus, bandymus arba eksperimentus.

     Apibendrindami nuveiktus darbus ir patirtus įspūdžius, paskutinę stovyklos dieną pradinukai pristatė tiriamųjų darbų bei eksperimentų rezultatus: pirmokai atliko eksperimentą ,,Spalvoti acto fontanai“, antrokai tyrė, kokį maistą renkasi skruzdėlės ir aiškinosi, kodėl beorėje erdvėje užgęsta ugnis, trečiokai rinko informaciją apie gimnazijos teritorijoje augančius medžius ir krūmus, tyrė augalų lapus, o ketvirtokai be medžių ir krūmų dar  pasidomėjo ir  teritorijoje augančiomis žolėmis. Vėliau visi pasidžiaugėme stovykloje vykusių  veiklų prisiminimais -puikiomis akimirkomis nuotraukose. Na, o paskutinius pietus valgykloje užbaigėme skaniausiu vasaros desertu - porcija gardžių ledų.

     Saugios ir nepamirštamos vasaros palinkėję savo mokiniams atsisveikinome iki rugsėjo...

     Manau, kad vaikai stovykloje puikiai praleido laiką: pagilino žinias, lavino vaizduotę  ir tobulino socialinius įgūdžius. Patyrė daug teigiamų emocijų ir malonių širdžiai be akiai akimirkų.

     Tariu AČIŪ gimnazijos administracijai, visiems mokytojams  ir pagalbos mokiniui specialistams už pagalbą, patarimus ir supratimą.

Šis projektas gavo finansavimą  dalyvavęs Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus organizuotame vaikų vasaros poilsio projektų konkurse.

VASAROS STOVYKLA 2020

 

___________________________

Įrašo autorius:
Vitalija Voronovič
pradinių klasių mokytoja