Aktualijos

„KLAUSYK, MANO TAUTA, LIETUVIŠKO ŽODŽIO“

    Kovo 17 d. dieną 3b klasės mokiniai išskubėjo į edukacinį pažintinį  užsiėmimą į Eišiškių miestelio vaikų biblioteką. Bibliotekos darbuotojos Rita Dovsevičienė ir Liliya Hirdzijeuskaya labai maloniai pasitiko, priėmė ir priminė vaikams, kaip elgtis bibliotekoje, paaiškino, kaip naudotis biblioteka, supažindino su knygų skolinimosi taisyklėmis. Vaikai susidomėję apžiūrėjo bibliotekos patalpas, pavartė knygeles.

    Vėliau bibliotekininkė Rita Dovsevičienė priminė   mokiniams mūsų tautos istorijos atkarpėlę – spaudos draudimo laikotarpį, knygnešių, slaptųjų mokyklų veiklą, pasakojo apie  tautos kovą už gimtąjį žodį ir raštą. Išklausę pasakojimo mokiniai pažiūrėjo ištrauką iš J.Trukano  režisuoto filmo „Knygnešys“. Trečiokų  laukė edukacinė – kūrybinė valandėlė, skirta knygnešio dienai paminėti. Kiekvienas mokinys gavo po atspausdintą raidę ir ją  turėjo  papuošti iš senų žurnalų iškirptais lietuviškais žodžiais. Pabaigę visi kartu iš  raidžių sudėliojo posakį „KNYGNEŠYS MYLI  KNYGĄ“. Veikla visiems pavyko ir patiko. Vaikai pasidžiaugė savo gražiais darbeliais, o ir dovanų gavo - po knygų skirtuką ir saldainį.

    Atsisveikinę linksmi, kupini įspūdžių sugrįžome į gimnaziją. Buvo smagu.

    Ačiū bibliotekininkėms Ritai Dovsevičienei ir Liliya Hirdzijeuskaya, kurios leido dar kartą prisiliesti prie svarbių Lietuvos istorijos puslapių.

___________________________

Įrašo autorius:
Renata Petrovskienė
pradinių klasių mokytoja