Aktualijos

PAMINĖJOME KOVO 11-ĄJĄ

    Kovo 10 d. gimnazijoje paminėjome Kovo 11-ąją - Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dieną.

    „Pasaulyje daug gražių šalių, miestų, kaimų... Tačiau žmogui pati gražiausia ta vieta, kurioje jis gimė, užaugo“, - tokiais žodžiais renginį pradinių klasių mokiniams pradėjo ketvirtokai Modestas ir Evelina. Dainas, eiles, gražius žodžius Lietuvai skyrė visi pradinukai. Sušoko ir bendrą „Laisvės šokį“, peržiūrėjo filmuką „Lietuvos kelias į Kovo 11-ąją“. Pasveikinę vieni kitus su švente, pradinukai dar kartą patvirtino, jog savo Lietuvą jie puoš gražiais ir gerais darbais.

   Aukštesniųjų klasių mokiniai Kovo - 11-ąją paminėjo susirinkę į gimnazijos kiemelį. Sugiedojome himną.  Visus pasveikino gimnazijos direktorė D.Zuzo. Palinkėjo stiprybės ir vienybės šiuo sunkiu visam pasauliui laikotarpiu, kuomet Ukrainoje vyksta karas. Sakė, jog meilė tėvynei yra galingiausias ginklas.   IIG kl. mokiniai kartu su istorijos mokytoja L.Jurgelevičiene apžvelgė Lietuvos istorijos kelią link Kovo 11-osios.  Prieš 32 metus 1990 -aisiais kovo 11- osios vėlų vakarą Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pradėjo vardinį balsavimą dėl nepriklausomos valstybės atstatymo. 124 deputatai pareiškė savo bei savo rinkėjų valią ir paskelbė atstatanti Nepriklausomą Lietuvos Respubliką. Taigi, drąsi svajonė tapti laisva šalimi virto tikrove.

    5 klasės mokiniai Lietuvai skaitė eiles, kartu su šeštokais visi sudainavome  dainą „Laisvė“. Renginio pabaigoje iš trijų spalvų balionų sukūrėme Lietuvos vėliavą. Būdami  kartu jautėme, jog „tikrai mylim Lietuvą“ . Kokia bus mūsų valstybė, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų.

    Su švente!!!!!

___________________________

Įrašo autorius:
Eglė Kiriuškinienė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui