Aktualijos

ATRADIMAI DZŪKIJOS NACIONALINIAME PARKE

Lapkričio 25 dieną gimnazijos IIG-IVG klasių mokiniai vyko į Dzūkijos nacionalinį parką, kur dalyvavo pamokoje „Šaltinių, upių ir pelkių atradimai Dzūkijos nacionaliniame parke“. Savo pamoką pradėjome pažintimi su žemyninėmis kopomis, saugomais gamtos paminklais Mančiagirės skardžiais ir versme „Ūlos akis“, bei Ūlos upe. Vėliau vykome į Dzūkijos nacionalinio parko Marcinkonių informacijos centrą, kur pamoką pratęsė parko mokslinis darbuotojas Gintautas Kibirkštis. Jis gimnazistus supažindino su Čepkelių pelkės susidarymo istorija ir tai, kas saugoma šiame rezervate.
Po to kelionė tęsėsi į Margionis prie dar vieno gamtos paminklo „Bobos daržo“. Tai Skroblaus upės ištakos. Išklausę pasakojimo ir paragavę čysto šalcinio vandenėlio vykome į Musteikos kaimą, kur susipažinome su senosios dravinės bitininkystės amatu.
Toliau mūsų pamoka persikėlė už Uciekos kaimo, prie Skroblaus ir Merkio santakos. Šios pamokos metu mokiniai turėjo galimybę praktiškai pamatyti kur upė prasideda (ištaka) ir kur upė baigiasi (žiotis).
Pažinimo kompetencijų gilinimo dieną vainikavo nuostabus Dzūkijos vaizdas nuo Merkinės apžvalgos bokšto.

 

___________________________

Įrašo autorius:
Rita Lysenko
Geografijos mokytoja