Aktualijos

MOKĖMĖS PLAUKTI

    Šiais mokslo metais mūsų gimnazijos 4 klasių mokiniai turėjo galimybę dalyvauti Kūno kultūros ir fizinio aktyvumo ugdymo edukaciniuose  užsiėmimuose baseine, esančiame Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijoje. Į Šalčininkus vykome du kartus per savaitę rugsėjo – gruodžio mėnesiais.

     Užsiėmimų tikslai - mokyti vaikus plaukti ir ugdyti plaukimo įgūdžius, suteikti saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens žinių bei praktinių įgūdžių, skatinti vaikų fizinį aktyvumą, gerinti fizinį parengimą ir stiprinti sveikatą.

     Pirmieji žingsniai į baseiną buvo nedrąsūs. Plaukimo treneris Andžei Sliževskij, dirbantis ne pirmus metus, žinojo nuo ko pradėti. Susipažinęs su  kiekvieno vaiko plaukimo įgūdžiais, paruošė individualių užduočių. Svarbiausia  – nebijoti vandens. Žaisdami  vandenyje vaikai po truputį mokėsi  plūduriuoti. Išmokę  kvėpuoti virš ir po vandeniu, mokėsi pagrindinių plaukimo judesių. Vaikai, kurie jautėsi drąsiai ir pasitikėjo savimi, įvaldė plaukimo įgūdžius, perėjo į didelį baseiną.  Viena iš užduočių - šuolis į 2 m. gylį. Be to,  kiekvienas nuplaukė paties suplanuotą distanciją.

     Tikiuosi, kad įvaldę pagrindinius plaukimo įgūdžius, mokiniai galės drąsiai jaustis vandenyje ir toliau tobulinti plaukimo techniką su šeimos nariais.

     Manau, jog tokie užsiėmimai  labai reikalingi, nes vaikai ne tik išmoksta plaukti, bet ir  stiprėja atskirų klasių mokinių bei jų tėvelių bendravimas ir bendradarbiavimas.

    Dėkojame Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijai už bendradarbiavimą,  o visiems mūsų gimnazijos mokiniams už aktyvumą.

___________________________

Įrašo autorius:
Ivan Sankovskij
fizinio ugdymo mokytojas