Aktualijos

DALYVAVOME PILIETIŠKUMO IR GYNYBOS ĮGŪDŽIŲ KURSE

     Kovo 21-23 dienomis mūsų gimnazijos  IG klasės mokiniai dalyvavo Lietuvos šaulių organizuotame Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių ugdymo kurse.

    Per tris kurso dienas mokiniai supažino su galimybėmis prisidėti prie valstybės gynybos, gamintis maistą lauko sąlygomis, pastatyti palapinę iš parankinių priemonių, kurti laužavietę, laužą, išmoko  laikytis higienos reikalavimų, Jaunuoliai susipažino ir su išgyvenimo paketo paskirtimi ir sudėtimi.

   Devintokai turėjo galimybę susipažinti su saugaus elgesio su ginklais taisyklėmis ir išmokti atlikti pneumatinio šautuvo saugumo patikrinimą. Mokėsi įvertinti sudėtingas situacijas,  taikyti ir šaudyti pneumatiniu šautuvu, praktiškai suteikti pirmąją medicininę pagalbą.

    Paskutinę mokymų dieną gimnazistai  praleido lauke. Ėjo į žygį, kurio metu įtvirtino visus išmoktus įgūdžius. Mokymų pabaigoje jaunuoliai gavo kurso baigimo pažymėjimus ir atminimo dovanėles. Šaunu, kad turėjo tokius puikius mokymus!

   Labai dėkojame Jurgitai Kasteckienei, Karaliaus Mindaugo saulių 10-osios rinktinės neformaliojo švietimo mokytojai, Karolinai Savickytei, būrio vadei ir Gabrielei Nalivaikaitei, metodininkei, už prasmingus mokymus ir nepamirštamas akimirkas!

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė