Aktualijos

Π (PI) DIENA MŪSŲ GIMNAZIJOJE

  Kiekvienas metai pasaulio matematikai mini Π- matematinės konstantos dieną, kovo 14, nes tai simbolinis šios konstantos trumpinys skaičiais 3.14, kuri yra maždaug 3.14159265358979323846264338327950… Žmonės kiekvieną dieną naudoja π įvairiuose geometriniuose, trigonometriniuose, fizikiniuose ir kituose skaičiavimuose.

     Mūsų gimnazijoje ji minima antrą kartą, Erasmus + STEAM iSteamWork projekto mokytojai integruoja šios dienos paminėjimą į savo pamokas ir kalba apie ją ne tik rimtai matematiškai, bet ir kūrybiškai. Dailės pamokose mokiniai dekoravo diskus mandalos raštais, kartu sužinodami apie šią meno formą. Matematikos pamokose, kaip ir priklauso, skaičiavo įvairių apskritimų dydžių Π. Mokiniai iš namų atsinešė apvalių daiktų ir pritaikydami formulę sužinojo apytikslę Π reikšmę.

    Anglų kalbos pamokose, skirtingų klasių mokiniai atliko skirtingas užduotis: pradinukai piešė ir rašė angliškai mylimiausius apvalius daiktus, gimnazistai rašė PI istorijas, sekdami Π konstantos skaičių seka 3.14159265359.... pabandė sukurti istoriją. Pasakojimai gavosi labai juokingi ir net gi absurdiški, bet visą kūrybos procesą  lydėjo šypsena veide ir juokas. Šeštokai pasiryžo kryžiažodžio iššūkiui ir pažiūrėję video apie šią Graikų abėcėlės raidę ir dienos minėjimo istoriją, išsprendė gana nelengvą kryžiažodį. O mūsų projekto komandos mokiniai išslapstė gimnazijoje dienos siurprizus su užduotimi. Dvi mergaitės šeštokės ją įveikė. Sveikiname jas ir  jų laukia specialus prizas.

    Nesvarbu, ar esate matematikos entuziastas, ar tiesiog ieškote progos pasimėgauti gardžiu pyragu, π diena yra smagus ir prasmingas būdas prisiminti matematikos svarbą mūsų gyvenime.

    Erasmus+ projektas STEAM iSteam Work

___________________________

Emilija Zuzienė Įrašo autorius:
Emilija Zuzienė
anglų kalbos mokytoja