Renginiai

„ŠEIMA VAIKO AKIMIS“

     Mūsų gimnazijoje lapkričio 29 dieną vyko kasmetinis renginys pradinių klasių mokinių tėvams „Šeima vaiko akimis“. Tėvai buvo supažindinti su LR Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisomis, LR apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisomis. Tėvams priminėme,  kad gimnazijos darbuotojai tikrai  žino, kokių veiksmų turi imtis, įtarus, jog vaikas galimai yra patyręs ar patiria smurtą.

    Tėvams pristatėme Sveikatos, lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programą, kuri nuo šių metų rugsėjo 1 dienos gimnazijoje integruojama į ugdymo turinį, klasių vadovų veiklas, renginius, priminėme pradinukų tėvams, kad gimnazijoje įgyvendinama OLWEUS patyčių prevencinė programa ir šiuo metu vykdome OPKUS veiklas.

    Renginio metu psichologė papasakojo tėvams apie galimas patyčias šeimoje, kurios kyla dėl nepagarbaus elgesio su vaikais. Tėvai atliko užduotis. Buvo pasakojama apie brolių ir seserų konfliktus šeimoje ir jų prevencijos bei intervencijos būdus.

    Socialinė pedagogė su tėvais kalbėjo apie ribų ir taisyklių svarbą šeimoje. Didelio tėvų džiaugsmo ir susižavėjimo sulaukė filmukai: „Kas yra šeima?“, „Ką mėgstu veikti su šeima“, „Kaip mane auklėja tėvai?“, kurių herojais buvo gimnazijos pradinukai.

    Aktų salėje vyko vaikų piešinių ir šeimos nuotraukų paroda „Šeima vaiko akimis.“

    Kiekvienos klasės tėvų atstovas papasakojo apie savo šeimos džiaugsmus ir rūpesčius auklėjant vaikus. Džiaugiamės, jog renginio metu tėvai buvo labai aktyvūs ir nuoširdūs. Tikime, jog tokie renginiai padeda kurti gražius tėvų, vaikų, mokytojų tarpusavio santykius.

Rima Česokienė, psichologė

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Babkina
Socialinė pedagogė