Renginiai

KAZIUKO MUGĖ 2018

     Metų ratas sukasi nesustodamas, ir pasak mūsų klasiko M. Donelaičio, „Jau saulelė vėl atkopdama budina svietą“. Vienas pirmųjų pavasario pranašų – Kaziuko mugė.

     Šiemet, kaip ir kasmet,  jau tradicine tapusi Kaziuko mugė neaplenkė ir mūsų gimnazijos. Kovo 5d. 1-4 klasių mokiniai sugužėjo į aktų salę. Mokiniai labai atsakingai ruošėsi mugei – tai patvirtina prekių gausa: darbeliai iš popieriaus, medžio, mezginiai, molinukai,  papuošalai iš karoliukų, velykiniai suvenyrai, verbos ir įvairūs kepiniai. Pradinukams talkino sesės, broliai, mamos, tėčiai, seneliai – visa šeima atsakingai ruošėsi Kaziuko mugei gimnazijoje.

    Mugę aplankė ne tik aukštesniųjų klasių  mokiniai, mokytojai, gimnazijos darbuotojai,  bet ir mūsų  gimnazijos mažiausieji -  priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, mažieji draugai iš Eišiškių lopšelio darželio „Žiburėlis“ grupės „Bitutės“.

     Retas namo grįžo tuščiomis rankomis -  nešė namiškiams lauktuvių iš Kaziuko mugės.

     Svarbu tai, kad mokiniai tokių renginių metu mokosi ne tik kultūringai bendrauti, derėtis, bet ir džiaugtis draugų sukurtais meniškais dirbiniais, pasisemti kūrybinių idėjų.                

___________________________

Rūta Kulpovičienė Įrašo autorius:
Rūta Kulpovičienė
Mokytoja, vykdanti priešmokyklinio ugdymo programą