Aktualijos

BE PATYČIŲ 2015

Kovo 24-29 d. mūsų gimnazijos bendruomenė prisijungė prie visoje Lietuvoje vykstančios veiksmo savaitės „Be patyčių‘2015“ . Šiais metais didžiausią dėmesį skyrėme patyčioms elektroninėje erdvėje. Pagrindinė veiksmo savaitės tema -„Mokiniai, patyčios ir internetas: kas už ką atsakingas?“ Renginiuose dalyvavo 5-8 klasių mokiniai ir jų klasių auklėtojos.
Startavome pirmadienį, kovo 24 d. Pasipuošėme solidarumo apyrankėmis, ant kurių buvo užrašyta pagrindinė savaitės tema. Visą savaitę mokiniai dalyvavo psichologės ir socialinės pedagogės organizuotose užsiėmimuose. Peržiūrėjome prevencinius filmus apie patyčias elektroninėje erdvėje, aptarėme , kaip elgtis susidūrus su elektroninėmis patyčiomis ir kaip padėti tokioje situacijoje atsidūrusiam draugui. Per praktinius užsiėmimus „Mokiniai, patyčios ir internetas: kas už ką atsakingas?“ mokiniai turėjo galimybę grupėse padiskutuoti, už ką kas yra atsakingas ir kodėl kai kurie patyčių dalyviai labiau atsakingesni už kitus. Siūlėme aptarti ir tai, ką visi mokiniai gali padaryti, kad patyčios liautųsi.
Penktadienį, po pamokų, visi veiksmo savaitės dalyviai susirinko gimnazijos valgykloje, kur raikėme Draugystės pyragą ir dalinomės juo vieni su kitais. Visiems buvo labai smagu ir gera kartu smaližiauti!

Rima Česokienė, gimnazijos psichologė

{patycios_2015}