Aktualijos

VAIKŲ KNYGOS DIENA

Kovo 27 dieną, prieš pat mokinių pavasario atostogas, mūsų gimnazijos salėje vyko šventė, skirta Tarptautinės vaikų knygos dienai.
Šiemet ši diena sutapo su danų pasakoriaus Hanso Kristiano Anderseno 210-uoju gimtadieniu. Autoriaus pasakos išverstos į daugelį pasaulio kalbų, jos linksmina ir moko vaikus, o nuostabios iliustracijos nukelia skaitytojus į magišką nuotykių kupiną pasakų veikėjų gyvenimą.
Pasaulyje Tarptautinės vaikų knygos diena minima nuo 1967 metų. Lietuvos bibliotekose šia proga vyksta įvairūs renginiai vaikams, parodos, susitikimai su vaikų knygų kūrėjais.
Mūsų gimnazijoje ši šventė tapo tradicine. Šiemet bibliotekoje buvo suruošta gražiausių knygų vaikams paroda, o aktų salė papuošta pradinukų pieštais plakatais, kuriuose - pasakų herojai. Kaip ir kasmet, pradinių klasių mokiniai ir mokytojai nuoširdžiai ruošėsi šiai šventei.
Tetėnų „Šalčios“ pradinio ugdymo skyriaus mokiniai skaitė eilėraščius, pristatė pačių sukurtą ir iliustruotą pasakų knygą, priešmokyklinio ugdymo grupė inscenizavo pasaką „Vilkas ir trys paršiukai“, 1a inscenizavo eilėraščius apie knygą, o 1b klasės mokiniai paruošė pasaką „Kas namelyje gyvena“. Antrokai sumaniai priminė „Piemenėlių išdaigas“, 3a klasės mokiniai sukūrė nuostabią kompoziciją apie paukštelius. 3 b klasės mokiniai buvo išties originalūs - parodė estų rašytojo pasakos „Ežio puodas“ pantomimą. 4a klasės mokiniai paruošė lėlių spektaklį „Lapė, varna ir vėžys“. 4b klasės mokinių lūpomis žaviai skambėjo žodžiai apie knygas. Jų inscenizacija „Skaitantys vaikai išgelbės Grenlandijos ledyną“ buvo lyg baigiamasis akordas knygos šventėje: „Kas gi būtų, jei nebūtų knygos?!...“
Renginio pabaigoje bibliotekos vedėja Aldona Marija Dailydkaitė įteikė padėkos raštus geriausiems metų skaitytojams, padėkos raštus pradinių klasių mokiniams ir mokytojams už aktyvų dalyvavimą vaikų knygos šventėje. Paragino kuo dažniau apsilankyti bibliotekoje ir skaityti, pabrėžė, kad knyga laukia mūsų visų, tik reikia ją susirasti ir su ja susidraugauti.

Aldona Marija Dailydkaitė, bibliotekos vedėja

{knygos_diena}