Aktualijos

V.G.ŽILINSKAITĖS JUBILIEJUS

Vytautė Genovaitė Žilinskaitė, prozininkė, humoristė, vaikų literatūros kūrėja, gimė 1930m.gruodžio 13d.Kaune. Vilniaus universitete baigė žurnalistikos studijas. Išgarsėjo humoro ir satyros kūriniais, iš kitų šio žanro autorių išsiskiria kaip savito, subtilaus ir intelektualaus braižo kūrėja. Jos kūryba pagrįsta paradoksaliomis situacijomis, išradingai supinta fantazija ir realybė. Trumpai apibūdinant rašytojos kūrinius vaikams, galima pasakyti: supasakintoje kasdienybėje apgyvendinusi savo mažuosius veikėjus, ji skaitytojus veda į tikro sielvarto ir džiaugsmo, tikrų praradimų ir atradimų pasaulį....
Gruodžio 17 dieną gimnazijos aktų salėje minėjome rašytojos Vytautės Žilinskaitės 85-erių metų jubiliejų. Salėje susirinko 5-7 klasių mokiniai, mokytojai, Eišiškių miesto vaikų bibliotekos darbuotojos. Popietę pradėjome rašytojos gyvenimo pristatymu. 5 klasės mokiniai skaitė ištraukas iš Vytautės Žilinskaitės knygų „Kaktuso paslaptis“ bei „Robotas ir peteliškė“, septintokė Karina Jotko perskaitė ištrauką iš knygos „Melagių pilis“. Knygą „Kintas“, už kurią Vytautė Žilinskaitė gavo valstybinę vaikų literatūros premiją, pristatė III G klasės gimnazistė Ana Čuprevič.
Dramos teatro būrelio „Versmelė“, kuriam vadovauja lietuvių klabos mokytoja metodininkė Laima Bandalevičė, nariai parodė tris puikiai paruoštas miniatiūras iš knygų „Ledinė fėja“ („Senelė Barbė Barbora“), „Gaidžio kalnas“ („Prapuolusi žirafa“) ir „Kelionė į Tandadriką“.
Bibliotekos vedėja Marija Aldona Dailydkaitė apžvelgė garsios rašytos kūrybą, pristatė gimnazijos bibliotekoje esančias šios rašytojos knygas, pakvietė aktyviau skaityti. Padėkojo visiems renginio dalyviams ir įteikė padėkos raštus lietuvių klabos mokytojai - metodininkei Laima Bandalevičei ir dramos teatro būreliui „Versmelė“, 5 klasės mokiniams, popietės „Vytautei Žilinskaitei - 85“ vedėjoms III G klasės gimnazistėms Anai Čuprevič ir Severinai Choružajai.

Marija Aldona Dailydkaitė, bibliotekos vedėja