Aktualijos

PRADINUKŲ UŽGAVĖNĖS

Užgavėnės - sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Tai žiemos palydos ir pavasario žadinimas. Svarbiausias šios šventės akcentas- linksmumas.
Kokie išradingi mūsų pradinių klasių mokiniai! Užgavėnėms ruošėsi iš anksto: susipažino su Užgavėnių papročiais, žaidimais, gamino įvairių personažų kaukes. Šventės dieną visi, išsiilgę saulės spindulių, aidint liaudiškai muzikai, su gera nuotaika, pasipuošę kaukėmis patraukė į gimnazijos kiemelį. Šokant ratelius dundėjo žemė, aidėjo mikrofonas.
Renginio kulminacija - Kanapinio ir Lašininio kovos: žodžių „mūšis“, virvės traukimas. Kovą laimėjo Kanapinis ir paskelbė Gavėnios pradžią, o Lašininiui prigrasino iki Velykų nesirodyti. Lašininis, norėdamas visiems įtikti, vaišino duona ir lašiniais. O Kanapinis visus vaišino skaniais Saulę simbolizuojančiais geltonais Užgavėnių blynais. Šventėje netrūko juoko ir teigiamų emocijų.
2b klasės mokinių pagaminta Morė plykstelėjo kaip degtukas ir per kelias minutes šis žiemos simbolis virto kaitriu Užgavėnių laužu. Visi jautė, kad pavasaris jau ne už kalnų ...
Eišiškių Stanislovo Rapolionio priešmokyklinio ugdymo grupės ir pradinių klasių mokiniai žiemą išvijo. Graži buvo žiema, bet laikas užleisti vietą pavasariui.

2b klasės mokytoja Elena Leveckienė ir mokiniai

{pradinuku_uzgavenes}