Aktualijos

PROJEKTAS "GYVENU LAISVAI"

Gruodžio 6 d. Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijoje startavo projektas „Gyvenu laisvai!“ Apie projektą, jo tikslus ir laukiančius darbus papasakojo jo iniciatoriai: Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centro direktorė Diana Skučaitė bei Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Susitikime dalyvavo režisierius Vytautas V.Landsbergis ir Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos gimnazistai. Jie pristatė bendrą savo darbą – vaidybinį filmą „Paulavos Respublika“.

Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos komandą projekte „Gyvenu laisvai!“ sudaro 23 I–IIIG klasių gimnazistai. Jau atlikti pirmieji darbai: sugalvotas komandos pavadinimas, logotipas, šūkis, išrinktas kapitonas ir pavaduotojas, išrinktas viešinimo komitetas ir jo vadovas. Šiuo metu aptariame idėjas, siūlymus, kaip kūrybiškai pristatyti savo vietovę. Kadangi Eišiškių miesto istorija, kultūra yra labai turtinga, turime rimtai pagalvoti, apsispręsti ir atrinkti tik 5 įdomiausias idėjas, mintis apie mūsų kraštą ir 2017 metų sausio 16 dieną jas kūrybiškai pristatyti.

Mūsų komanda labai susidomėjusi šiuo projektu, aktyviai dalyvauja susirinkimuose, išsako savo mintis, siūlymus. Dalyvaudami projekto „Gyvenu laisvai!“ veiklose, gimnazistai tikisi susipažinti su naujais, įdomiais žmonėmis, atskleisti savyje paslėptus talentus, praplėsti akiratį, įgyti naujos patirties, garsinti savo gimnazijos ir miestelio vardą, istoriją. Apie mūsų darbus galėsite daugiau skaityti prisijungę facebooko puslapyje „Projektas gyvenu laisvai Eišiškių versmės komanda“, bei interneto svetainėje www.gyvenulaisvai.lt

Tatjana Sidorovič, projekto koordinatorė