Aktualijos

GIMNAZISTAI DALYVAVO #SWITCH! RENGINYJE

    Rugsėjo 19 d. mūsų gimnazijos II –IVG klasių mokiniams pamokos vyko ypatingoje lietuviams vietoje Žalgirio Arenoje Kaune, kur buvo organizuotas didžiausias šių metų technologijų ir verslumo renginys #SWITCH!. Trečius metus iš eilės vykstantis renginys šiemet didžiausią dėmesį skyrė aktualiausioms skaitmeninės rinkos temoms – pradedant medicininių technologijų revoliucija, baigiant kriptovaliutomis ir „blockchain“ technologija.

    Mokiniams buvo skirta jaunimo konferencijos programa, kur buvo pristatyta, kaip savarankiškai išmokti programuoti, kas yra startuoliai, dirbtinis intelektas, kaip merginoms įsitraukti į IT pasaulį bei sėkmingai vadovauti šio sektoriaus įmonėms. 

    #SWITCH! rengėjai siekė atkreipti jaunimo dėmesį į darbo rinkoje itin paklausias technologijų specialybes ir išsklaidyti stereotipus, kad šio tipo profesija yra skirta tik siauram ratui jaunuolių. Mugėje mokiniai galėjo pabendrauti su Vilniaus Kolegijos, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto, Robotikos akademijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Kazimiero Simonavičiaus universiteto bei Codeacademy atstovais.

   Na, o prie technologijų savo rankomis norėjusiems  prisiliesti dalyviams #SWITCH! siūlė užsukti į technologijų erdvę. Čia buvo siūloma virtualiojoje realybėje skristi parasparniu, išbandyti 3D spausdintuvą ir technologijų pabėgimo kambarį, išmokti skraidinti droną bei dalyvauti robotų kovose, kurti muziką su „MashMashine“ ir daug kitų įdomybių.

   Dalyvavimas konferencijoje  #SWITCH! leis mokiniams geriau suvokti ateinančius pokyčius bei tinkamai pasiruošti ateities iššūkiams.