Aktualijos

APSILANKYMAS ,,MOLINIAME SAPNE“

      Spalio 3 dieną septintos klasės mokiniai kartu su aštuntokais ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja I. Blažukoniene vyko į Varėną. Šį mėnesį čia vyksta teatrų festivalis, skirtas žinomai Lietuvos režisierei  Daliai Tamulevičiūtei atminti. Mes žiūrėjome spektaklį ,,Molinis sapnas“.

      Pilnoje žiūrovų aktų salėje  aktorius Andrius Žiurauskas pasakojo apie mūsų mylimos Lietuvos istoriją.  Turėjome puikią  progą prisiminti, kada buvo pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas, kuo nusipelnė mūsų  šaliai didieji kunigaikščiai Gediminas, Kęstutis , Vytautas, kokius vargus teko Lietuvai iškęsti įvairiais istoriniais laikotarpiais.Buvo įdomu stebėti, kaip aktorius, pasakodamas istoriją, kurią galima buvo stebėti ir ekrane,  lipdė molines figūrėles. Molio gabalas jo rankose atgydavo ir mitais bei legendomis apipintas pasakojimas tapdavo tikroviškas. Kurti nuotaiką aktoriui padėjo dainuojantis muzikantas   Artūras Sinkevičius. Jis grojo  daugybe instrumentų –  būgnais, kanklėm, gitara. Buvo smagu klausytis jo meistriškai atliekamos muzikos, gražių dainų. Spektaklio metu teko patirti tiek linksmų, tiek liūdnų  akimirkų, nes juk mūsų tėvynės praeityje  būta visko – ir juoko, ir ašarų.

      Po spektalio dar užsukome į naują,  neseniai  Varėnoje pastatytą baseiną. Pasižvalgę po sporto centrą ir pavalgę skanių picų, grįžome namo kupini smagių įspūdžių.

Samanta Lotorevičiūtė,  7 klasės mokinė

___________________________

Įrašo autorius:
Irena Blažukonienė
lietuvių kalbos mokytoja