Aktualijos

EKSKURSIJA Į DIEVENIŠKIŲ ISTORINĮ REGIONINĮ PARKĄ

      Ankstyvą spalio 5 dienos rytą jaunųjų muziejininkų būrelio mokiniai išvyko į Dieveniškes. Mus maloniai pasitiko gidė ir parodė muziejaus ekspoziciją. Mokiniai atidžiai apžiūrinėjo namų apyvokos daiktus, klausė pasakos vietine tarme, suposi tinklinėse supynėse. Ypač patiko stendas, kuriame - kambario apstatymas. Kai kurie vaikai pagulėjo ir lovose ant šienu prikimštų čiužinių, supo lopšį ir juokavo, kad jie jau dideli ir netelpa į jį. Mokiniams patiko žaidimai, įvairios užduotys, istorijos pasakojimai.

     Po to sėdome į autobusiuką ir patraukėme į mišką, kur apžiūrėjome pilkapynus, Grybiškių ąžuolą. Šio medžio tūkstantinis amžius atsispindėjo jo didybėje, žievės raukšlėse. Mokiniai gavo namų darbų užduotį –balsuoti už šį ąžuolą e.erdvėje paskelbtame  respublikiniame konkurse.

     Mūsų ekskursija prasitęsė gatviniame Rimašių kaime. Mokiniai pasivaikščiojo grindinio gatve, lygino langinių, gonkelių raižytus papuošimus. Pasivaikščioję po Rimašius nuvykome į Norviliškes. Vienuolynas, pasipuošęs ryškiausiais klevais, mirguliuojančiais saulėje, mus pakerėjo. Apėję jį iš visų pusių, patraukėme į paskutinį ekskursijos objektą – Bėčionių piliakalnį. Didingas, juosiamas Gaujos upės, rodos dar menantis romantišką Alšėnų kunigaikštytės Olimpijos ir Kazimiero meilę. Pakilę į viršūnę, buvome pakerėti vaizdų, atsivėrusių mūsų akims. Džiaugėmės, kad mūsų kraštas yra toks gražus ir turtingas savo istorine praeitimi.

___________________________

Įrašo autorius:
Liudmila Jurgelevičienė
istorijos mokytoja