Aktualijos

STUDIJŲ GALIMYBĖS LIETUVOJE IR UŽSIENYJE

    Spalio 25 dieną mūsų gimnazijoje vyko paskaita „Studijų galimybės Lietuvoje ir užsienyje“, skirta IIIG ir IVG klasių mokiniams. Ją skaitė Šalčininkų r. karjeros ugdymo konsultantas, KALBA.LT organizacijos atstovas Danielius Murzin.  KALBA.LT – organizacija, sėkmingai veikianti jau 24 metus, organizuojanti edukacinius užsiėmimus, paskaitas, konsultacijas apie studijas Lietuvoje ir užsienyje.

    Paskaitoje – diskusijoje  dalyvavo visi norintys III-IV G klasių mokiniai. Diskusija prasidėjo klausimu, kas yra karjera? Paaiškėjo, jog atsakymų į šį klausimą yra labai įvairių.

    Lektorius Danielius papasakojo, kokios kompetencijos reikalingos dabartinėje Lietuvos darbo rinkoje. Sakė, jog kiekvienas jaunas žmogus sau turi atsakyti į du pagrindinius klausimus: AŠ NORIU – AŠ GALIU. Papasakojo apie savanorystės idėją, reikšmę ir  paaiškino, kodėl jaunas žmogus turi save išbandyti įvairiose veiklose. Tik tokiu būdu kiekvienas kaupia neįkainojamąjį dalyką – PATIRTĮ, kurią ir vertina darbdaviai.

    Kalbėjo apie studijas Lietuvoje, bet daugiau dėmesio skyrė studijoms užsienyje: supažindino su stojimo sąlygomis, reikalavimais ir galimybėmis norint studijuoti   D.Britanijoje, Nyderlanduose, Švedijoje, Danijoje.

___________________________

Įrašo autorius:
Tatjana Sidorovič-Bartaševič
Geografijos ir istorijos mokytoja