Aktualijos

IŠVYKA Į DRUSKININKUS

     Gruodžio 14 d. trečiokai vyko į Druskininkų Druskos studiją pas skulptorių Taurą Česnulevičių. Smagu, kad turėjome puikią galimybę apsilankyti edukacinėje pamokoje „Sūri pamoka Druskos mieste“. Lėšos edukacijai buvo skirtos iš Kultūros paso.

    Šioje kūrybinėje pamokoje mokiniai sužinojo, kodėl miestas vadinamas Druskininkais, kaip skulptoriaus žmona Aušra iš mineralinių šaltinių išgauna druską. Ji mokiniams padėjo iš sūrios tešlos pasidaryti patinkantį darbelį. Kol darbeliai džiūvo krosnyje, kiekvienas mokinys skulptoriaus Tauro dirbtuvėse tapo mažaisiais skulptoriais: dirbtuvėse šlifavo, dailino savo druskos skulptūras.

      Prisikvėpavome ir prisilaižėme druskos, skaniai papietavome lauke. Nesinorėjo ir namo grįžti. Sūri druska ne tik kad negraužė akių ir liežuvių, bet visų širdis pripildė džiaugsmo ir gerų emocijų. Druskos studijos šeimininkai palinkėjo mums visada būti kūrybiškiems, draugiškiems ir linksmiems. Kiekvienas į namus parsivežėme darbelį iš druskos, kuris primins nuostabią išvyką į Druskininkus.

___________________________

Įrašo autorius:
Diana Andruškevičienė
pradinių klasių mokytoja