Aktualijos

BŪK PILIETIŠKAS IR ATSAKINGAS

     Šį antradienį, vasario 12 d., mūsų gimnazijos 8, I-II G klasių mokiniai dalyvavo VŠĮ Projektų valdymo ir mokymo centro projekte „Būk pilietiškas ir atsakingas“. Susitikimą su mokiniais pradėjo Policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas. Iliustruodamas vaizdine medžiaga, jis papasakojo mokiniams apie korupciją policijoje, kalbėjo, kokiomis priemonėmis  stengiamasi ją išgyvendinti. Sakė, jog  labai svarbu, kad  visi šalies piliečiai pasikliautų, pasitikėtų bei gerbtų policiją. Elanas Jablonskas kalbėjo apie amžinąsias vertybes, priminė  mokiniams, jog šie turi ugdyti sąžiningumą bei kovoti prieš korupcijos atvejus kasdieniame gyvenime.

     Projekto „Būk pilietiškas ir atsakingas“ vadovai Algimanta Pabedinskienė ir Vaidotas Petronis labai įdomiai mokiniams paaiškino, koks žmogus yra pilietiškas, kokiose mūsų valstybės srityse trūksta skaidrumo, kas tai yra viešasis valdymas bei kas jį vykdo. Mokiniai išsakė problemas, ieškojo problemų sprendimų būdų. Visi dirbo kūrybingai ir išradingai. Originaliausi atsakymai buvo apdovanoti prizais. Užsiėmimus užbaigė aktyviausio vaikino ir merginos rinkimai. Mokiniai vienbalsiai aktyviausiu vaikinu išrinko I G klasės mokinį Nortą Barutį ir bei dvi merginas: 8 klasės mokinę Inesą Steckevič bei IG klasės moksleivę Miliun Patriciją. Jie buvo apdovanoti vertingais prizais.

      Keturios projekto valandos pralėkė greitai ir naudingai : mokiniai pasisėmė žinių, kaip išmokti būti pilietiškais ir atsakingais kasdieniame gyvenime.

___________________________

Įrašo autorius:
Liudmila Jurgelevičienė
istorijos mokytoja